Голяма драма за шефското място се завихря в НАП-Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:55 / 28.03.2013
3595
Голяма драма се завихря в НАП-Пловдив кой ще оглави приходната дирекция. Редови инспектори дори залагат помежду си кой ще надделее в битката за върха.

Четирима кандидати за шеф на Данъчното в Пловдив се явиха на конкурса вчера. Тримата са външни за системата на НАП, а другият е временно изпълняващият длъжността Георги Тахов. Да седнат в шефския стол са поискали Веселин Милев, Димка Нейкова и Надя Иванова. Заплатата на директора на териториалната дирекция на НАП-Пловдив е 2250 лева.

Според хора от кухнята фаворит за мястото е Георги Тахов, той е признат специалист и много уважаван сред колегите си. Беше извикан тук на пожар като синя каска, да спасява положението, след като ДАНС отне достъпа до класифицирана информация на бившия началник Георги Брънчев и той бе принуден да напусне за трети път системата. Това стана иповод за обявяване на нов конкурс за началник.

Самият Брънчев заяви, че уволнението му е политическо и на два пъти бившият финансов министър Симеон Дянков го е викал и му е предлагал различни постове, но да не се връща на директорското място.

Документи за участие подадоха още двама души, но бяха отстранени заради липса на професионален опит или документи, доказващи това.

Резултатите от конкурса няма да станат ясни в близките дни, категорични са данъчни служители. Ситото за кандидатите е на няколко етапа: писмена разработка по управленска тематика, тест за личностни качества и интервю. После е предвиден 10-дневен срок за обжалвания, ако има недоволни.

Голяма драма тече и с конкурсите за ниските нива, обявени са 5 места за старши и 5 за главни публични изпълнители и куп народ се готви да ги атакува. Инспекторите се гледат като котараци и проучват имат ли шанс да повишат ранга си, който им отваря вратите да израстват в йерархията на приходната агенция и по-дебела заплата.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).