Големи сметки за ток за декември получиха част от пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
17:30 / 16.01.2013
4682
Австрийското електроразпределително дружество EVN направи солени коледни подаръци на клиентите си. Сметките за ток в Пловдив за декември надхвърлиха сто лева, а в някои от тях дори не са включени големият брой почивни дни по коледните и новогодишните празници, когато традиционно консумацията се повишава. На касите хората масово недоволстват и дори се родиха призиви за колективно неплащане на електроенергията в знак на протест срещу непосилните сметки.

Солени - такива са сметките за ток за декември на пловдивчани, а и на всички клиенти от Югоизточна България на австрийското електроразпределително дружество EVN. На касите хората масово протестират.

Пловдивчани недоволстват, понеже отопляват само по една или две стаи и въпреки че стоят на студено, сметките им пак са прекалено високи.

Разбиване на монопола на електроразпределителните дружества и отнемане на лицензите им. За това настояват клиентите. Всеки втори пък има подозрение, че сметките се надписват, а електромерите - манипулират.

От EVN още преди седмица предупредиха, че сметките за декември ще са по-високи и отчетоха по-голяма консумация на ток. Това обаче се тълкува като оправдания от пловдивчани, които призовават за масов бойкот и неплащане на фактурите.

В момента 0.20лв струва киловатчас дневна енергия и 0.14лв - нощна за клиентите на EVN. Пловдивчани обаче се питат какви биха били сметките, ако има ново увеличение на тока, за каквото вече се говори.



Източник: Ekipnews

Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).