Глобяват мърлячи строители с по 2 хиляди лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:32 / 03.07.2009
2546
Безобразна мръсотия, разбити улици, по които дупките са пълни с локви, заплашващи да нанесат щети на минувачите, кал почти до колене, е заела цялото пространство около новостроящите се кооперации на ъгъла между улиците "Екзарх Йосиф" и "Мизия". Това констатира при проверката си днес главният еколог на общината Христо Минков заедно с главния специалист от район "Северен" Божидар Пехливанов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Докато Минков обясняваше членовете и алинеите от новата наредба за опазване на околната среда, според които строителите в грубо нарушение и ще отнесе предвидената за това глоба от 2 хиляди лева, шефът на фирмата според очевидци се яхнал на Хамъра и изчезнал.

Ни лук яли, ни лук мирисали се оказаха многобройните работници на строежа. Те били просто едни изпълнители и момчета за работа. В търсене на все пак някой по-отговорен началник, около обекта се насъбраха комшии от близките къщи и блокове.

"5-6 години трае това безобразие. Отсече дървета, които сам съм садил, заплаши, че ще изсече цялата горичка между блоковете", се гневеше Иван Ставрев. Бойният му прякор бил Иван Кучето, защото непрестанно се карал с онези, които нарушавали правилата.

"Този Рахан Таха, този арабин от години ни тормози. Псува ме дори с най-мръсни думи. 30-тонните му камиони съсипаха всичко наоколо. При най-малката забележка заплашва, че има власт", продължи канонадата бай Иван Кучето.

"Ние сме данъкоплатци, настояваме поне като свърши този строеж да се оправят зейналите с дупки улици", обясни Мария Мечева от съседния блок.

"Ще сложим една желязна бариера, за да не може да се минава от тук, ще разбием тротоара от другата страна и от там ще вкарваме колите", присъедини се към заканите и Атанаска Коцева.

Хората от квартала хвърлят обвиненията си на общината или както постарому я наричат "съвета".

2 хиляди лева е максимумът на глобата за подобни груби нарушения в новата наредба, която тръгва от 500 лева. В старата наредба предвидените санкции бяха от 50 до най-много 300 лева. За безобразната гледка Минков гарантира максималното наказание без никакво предупреждение и предписание. След 3 дни отново ще дойде на проверка и ако нещата не са мръднали, ще наложи следващата глоба от 2 хиляди лева.

Следващите два обекта, които еколозите провериха, са на улица "Иван Рилски". В сравнение с първия, там нещата бяха същинско цвете. Първата фирма - "Доверие" ЕООД, от която също липсваше началник, беше предупредена до края на деня да прибере всякакви строителни материали - в случая купчина пясък, от пътното платно. На следващия адрес Минков определи санкция от около 1000 лева. Липсваше информационна табела какво точно се строи и кой го строи, тротоарът беше разбит и наоколо беше мръсно.

Проверките няма да престанат цяло лято. "Строителите трябва да влязат в час. Ако не друго, поне новите санкции се надявам да ги стреснат", заяви Минков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сауна за левче в Пловдив: 37,8° в градския транспорт!
Тръгнаха колите по най-новата улица в Пловдив, разликата с преди ...
В Пловдив проф. Искра Баева коментира как егоизмът победи героизм...
След материал на Plovdiv24.bg отново сигнал за "стена на срама" в...
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).