Глобиха фирмата, работеща на главната улица в Прослав, Пътна полиция затвори опасния участък

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:25 / 11.06.2009
1748
В ОДМВР - Пловдив вчера бе получен сигнал от Община Пловдив, че извършваният ремонт на ул."Елин Пелин" в кв. Прослав създава реални предпоставки за пътни произшествия. По този повод служители от сектор "Пътна полиция" извършиха незабавна проверка, която установи, че изпълнението на строителните работи от страна на фирма "Инжстрой" АД е започнало без поставянето на пълната вертикална сигнализация по одобрения проект за временна организация на движението и без протокол за приемането й от Община Пловдив и сектор "Пътна полиция".

Поради това автомобилите и автобусите преминават в близост до изкопа върху част от уличната настилка и прилежащия тротоар, което създава опасност от пропадане, а не изключва и инциденти с движещите се по тротоара пешеходци. Затова от 11.30 часа на 10 юни е спряно движението на пътни превозни средства по улица "Елин Пелин" в участъка й от кръстовището с бул. "Пещерско шосе" до кръстовището с ул. "Христо Ясенов" със сили на сектор "Пътна полиция".

На техническия ръководител на обекта Таню Минков е съставен акт за установяване на административно нарушение и е дадено полицейско разпореждане да бъде монтирана веднага необходимата вертикална сигнализация за спиране на движението в участъка с посочване на обходни маршрути и обезопасяване на работния участък.

В сектор "Пътна полиция" е изготвено писмо до Община Пловдив, ОП "ОКТ", районната администрация и фирма "Инжстрой" АД с предложение да се свика незабавно комисия, която да вземе решение за нормализиране на транспортната обстановка в участъка на ул."Елин Пелин" .

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
14.03.2010 350 хил. лв. трябват за довършването на ул. "Елин Пелин"
23.02.2010 Търсят средства за ремонт на продължението на ул. "Елин Пелин"
03.07.2009 Възстановяват трафика в "Прослав" до края на деня
12.06.2009 Съкращават сроковете за ремонт на ул. "Елин Пелин" в Прослав
11.06.2009 Променят автобусни линии заради ремонт на ул. "Елин Пелин"
04.06.2009 Започна реконструкцията на ул. "Елин Пелин" в Прослав
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).