Гледат дело срещу майка, убила новороденото си детенце

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:41 / 05.08.2014
1010
В Окръжния съд в Пловдив днес ще гледат дело за убийство на бебе. Срещу подсъдимата Светлана А. е повдигнато обвинение по чл. 116, ал. 1, т. 3, т. 4 и т. 5 от НК за това че на 4 януари 2014 г. в Пловдив умишлено е умъртвила малолетно лице, което се е намирало в безпомощно състояние - новородената си дъщеря.

30-годишната пловдивчанка имала три деца от различни бащи и миналото лято разбрала, че е бременна с четвърто. На 2 януари 2014 г. около 15 часа родила сама в тоалетната си здраво и износено момиченце. Още преди да пререже пъпната му връв, го наръгала един път с ножицата в шията и още три пъти в гръдния кош. После прерязала пъпната връв и измила бебето. Повила го и дори отишла в аптеката да му купи памперси и мляко.

Ден по-късно се обадила на потенциалния баща и го уведомила, че е родила момиченце. Отишла до дома му в Садово и му дала новороденото, като се уговорили другата седмица да отидат в болницата и да оформят документите за раждането. След няколко часа обаче мъжът се обадил на майката и й върнал бебето.

На 4 януари Светлана отишла с другите си три деца да остави бебето пред дом "Весела". Край оградата новороденото се разплакало и тя му запушила устата с ръка. Момиченцето се задушило и починало, а майката върнала трупчето вкъщи. Няколко дни по-късно отишла до ул. "Крайречна" и закопала телцето. Това е първо заседание по делото. Насрочено е по реда на съкратеното съдебното следствие, без разпит на свидетели и вещи лица.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Три автобусни линии в Пловдив възстановяват маршрута си
Пловдив е eдинственият град в България с интелигентно охлаждане п...
Тройното убийство в Рогош с трети неуспешен опит за съдебен старт...
Временна организация на движението в центъра на Пловдив заради сп...
Студентка от Пловдив й прилошава, докато учи и пада от третия ета...
Страхотна придобивка в пловдивска болница, лекуват пациентите в о...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).