Глас народен, глас Божи: Питат тракийци как да се развива районът им

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
11:53 / 04.04.2014
2075
Жителите на "Тракия" ще дадат мнението си за това какво искат да се направи в района, както по отношение на инфраструктурата, така и в работата на администрацията. Това ще става чрез попълване на анкета, която беше представена днес пред медии, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Проектът "Анкета за развитието на район "Тракия" се реализира в партньорство между експерти от районната администрация и инициатора Людмил Василев, който е магистър по информатика и бизнес администрация от университета "Йохан Волфганг Гьоте".

Василев обясни, че анкетата ще бъде разпространявана по три начина, а именно дигитален, мобилен и хартиен. Дигиталният може да бъде открит на страницата на районното кметство, мобилният се вижда при сканиране с мобилен телефон на специален QR код, който е върху хартиения носител, а самият хартиен носител може да се намери в администрацията в "Тракия" и във всички обществени сгради. Хартиените анкети ще се пускат в специална кутия в кметството.

Старши научният сътрудник към Факултета по бази данни и информационни системи в университет "Йохан Волфганг Гьоте" Франкфурт на Майн д-р Николаос Корфиатис заяви, че проучването им гарантира надеждност и неутралитет на резултата. Анкетата е метод за ефективно проучване на мнението на жителите на района, а организаторите се надяват подобни анкети да се правят в цялата община. Освен това, по думите на д-р Корфиатис, подобно проучване е важно за евростредствата, които се разпределят на база важни политики. Такива политики се реализират чрез мнението на жителите на даден район, а не се търси политически интерес.

"Редно е за развитието на района да има допитване до гражданите, да има дискусия", завърши райкметът Костадин Димитров.

В рамките на 8 седмици ще протече анкетата, след това около 4 седмици ще се анализират мненията. Това означава, че след около 12 седмици официално ще се оповестят резултатите от нея.

За анкетата район "Тракия" няма да плаща нито лев, тя е дарение от организаторите.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вижте какво наказание постановиха в Пловдив за полицая, убил малк...
След 16 дни бутат Бетонния мост!
Деница Николова, ГЕРБ: Хората искат по-висок жизнен стандарт, ням...
Пеещите фонтани станаха обществен басейн, мрежата се възмути
Областна администрация Пловдив с интересно предупреждение за Деня...
Първи подробности за евакуацията в най-голямата болница в Пловдив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).