Гергов: Соросоиди искат да яхнат Темида

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
14:53 / 11.09.2017
5228
Соросоиди искат да яхнат Темида. Именно това е била и целта на газовия барон Сашо Дончев при завихрянето на псевдоскандала "ЦУМ-гейт", но се е провалила. Това разкри пловдивският бизнесмен Георги Гергов в интервю за предаването "Беновска пита" по Канал 3.

"Това беше един балон, който някои хора се надяваха, че ще постигнат много с него. Не им се получи схемата. Просто вариантът, с който те решиха да оклеветят, да опорочат една среща, да съсипят главния прокурор, не им се получи", обясни той, визирайки Сашо Дончев. По думите на социалиста главният прокурор Сотир Цацаров може да се среща с всеки и да си "сверява часовника". "Искал е Сашо Дончев нещо, не се е получило. След един месец е тръгнал да отмъщава и да прави сцени. Кои са хората ли? Вие не знаете ли кои са хората? Цяла България го знае!", каза Гергов.

Той отказа да назове конкретни имена, но уточни, че това са соросоиди и хора, който не искат промяна в съдебната система, а те да бъдат водещи в нея. "Което е много различно от това, което всъщност го представят пред медиите - борци, национални герои за еди-какво си! А всичко това е фалш, и е грозно, и не трябва това да се случва в България!", обясни още социалистът.

Гергов коментира още, че антикорупционният закон на БСП "трябва да се пипне" и да престане да се употребява фигурата на държавния глава. Той изрази учудване, че БСП поръчва изработването на своите закони на външни юристи, което според него се дължи на отстраняването на някои от старите кадри от партията. 

"Да си обезглавиш лидерите, офицерите, генералите в една битка. Добре, няма да водят листите, но те можеше да са в листите. Има преференции, това е мажоритарен вот, те трябваше да участват и трябваше сега да са в парламента", каза той и даде за пример Михаил Миков, Янаки Стоилов, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов. Гергов обясни също, че градската организация на БСП в Пловдив стои на 100 % зад него, имало обаче 5-6 души, които са срещу него. По думите му ставало въпрос за клуб "лява автентичност" вътре в БСП, който гравитирал около Нинова.

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).