Фотоизложбата "Дива Канада" гостува в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:44 / 28.03.2013
933
От 17:30 ч. на 1 април в Музеен център за съвременна история на ул. "Ангел Букорещлиев" № 14 ще бъде открита фотоизложбата "Дива Канада" с фотографии на Мери Куцаров.

Мери Куцаров израства в подножието на дивната Рила планина, където се поражда и първата, силна и неутолима страст към природата и животните. От 1965 г. Мариккостеново, Мурсалево и живописната долина на река Струма са местата, които закаляват детето и оформят порива към естественото и натуралното у бъдещата фотографка.

След завършване на гимназиално образование в Благоевград, тя среща Валентин, който става неин партньор в живота, бизнеса и споделя хобито и - фотографията. Мери Куцаров завършва Югозападен университет "Неофит Рилски" и през 1996 г. заживяват заедно с двете си дъщери в Калгари, Канада. Любовта към пътуването я води и към завършването на SAIT - Southern Alberta Institute of Technologies /Южен Албертенски Институт по Технологии/, в Калгари.

От 1998 г. регистрират собствен строител бизнес със съпруга си Валентин. От тогава всяко свободно време е запълнено с пътуване в Канада, Америка, Азия, Среден Изток, Европа. Фототографията остава неизменната и страст в този период. Доусъвършенства своите умения в New York Institute of Photography /Нюйоркски Институт по Фотография/.

Регионален исторически музей - Пловдив представя Мери Куцаров с тематичната и изложба "Дива Канада", която показва и запознава с част от прелестите на известните и популярни Канадски Скалисти Планини (Canadian Rocky Mountains) - флора, фауна, езера, реки и водопади. Сред дивите животни ще видим символа на Америка - белоглавия орел, бизона, снежната сова, лосове и други.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).