Форум събира в Пловдив пациентски организации от цяла България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:30 / 18.04.2015
1078
Днес от 11:30 ч. в зала "Пловдив" на хотел "Марица", Пловдив ще се проведе пресконференция на тема: "Значимост на подобряването на организационното развитие и укрепване на пациентските организации в България".

В пресконференцията ще вземат участие:

- д-р Станимир Хасърджиев - председател на Национална пациентска организация
- Милен Чавров - зам.-председател на Национална пациентска организация
- Ирина Симитчиева - председател на Сдружение "Сили имам да се боря" - участник в проекта
- Елисавета Котова - председател на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет и представител на НПО за област Пловдив

За участие в пресконференцията е поканен Иван Тотев, кмет на Пловдив, който ще представи примери за доброто взаимодействие на Общината с пациентските организации. 

Събитието е част от заключителния форум на тема "Организационно развитие и укрепване" по проект "Среда отвътре навън". По време на пресконференцията ще бъде представен проектът, неговите цели и постигнати резултати.

В периода февруари 2014 г. - април 2015 г. Национална пациентска организаци (НПО) - най-голямото пациентско обединение в България, реализира проект "Среда отвътре навън", който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. 

Проектът има за цел да повиши капацитета и да подобри вътрешната среда на функциониране на мрежата от организации на НПО.

Форумът на тема "Организационно развитие и укрепване" представлява заключително събитие по проекта, което ще се състои на 18 и 19 април в хотел "Марица" и ще събере представители на над 25 пациентски организации от цяла България, които са част от мрежата на НПО и които са взели активно участие в реализираните през годината обучения по проекта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Славчо Атанасов: Цар Фердинанд няма място в България
Теодора Николова е момичето, пътувало на предната седалка на джип...
Този е младият шофьор, управлявал джипа по бул. "Руски"
Диджей срина "Капана фест": 22 лева за бургер и 45 за тениска
Говори жената, пристигнала на мястото на ПТП-то минути след сблъс...
Първа официална информация за двамата оцелели в ада на бул. "Руск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).