Фарс! 20 месеца, след като пияният и дрогиран Александър уби човек, съдът разбра, че има нужда от преводач

Автор: Стойчо Генов
Коментари (8)
14:03 / 05.04.2021
10390
В истински фарс се превърна наказателното дело срещу Александър Димитров, който след употреба на алкохол и наркотици блъсна с БМВ таксиметров автомобил и отне живота на шофьора до моста на Адата на 3 август 2019 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Точно 20 месеца след фаталния инцидент делото бе прекратено от Пловдивския окръжен съд и върнато на прокуратурата заради "констатирани съществени нарушения на процесуалните правила".

Оказа се, че 23-годишният подсъдим, който е български гражданин и има адресна регистрация в Пловдив, не владее български език в степен, която му е нужна, за да се защити. Адвокатите на Александър Димитров поискаха от съдията да осигури преводач от турски език за своя довереник, тъй като не разбирал почти нищо от това, което му се говори. Съдията показа на обвиняемия протокол от разпита по досъдебното производство, след което Александър потвърди, че подписът наистина е неговият, но не може да чете и да разбира какво са го разпитвали. 

В самото начало на днешното заседание пък се оказа, че Александър Димитров е без лична карта в залата, защото "не можел да я намери".

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че обвиняемият млад мъж не се яви на предишното заседание, заради което му бе наложена глоба от 500 лева, мярка за неотклонение гаранция също от 500 лева и освен това бе доведен принудително от полицейски служител.

Във фаталния 3 август 2019 година Александър Димитров, собственикът на БМВ-то Щерьо Атанасов, заедно с техни приятели били на годеж в квартал "Столипиново“. Около 00,45 часа заваляло дъжд и Щерьо поканил компанията в автомобила му. Там продължили да пият. Александър предложил да идат с колата на бар, но само Щерьо се съгласил. Тъй като не се чувствал адекватен от изпития алкохол, Атанасов отстъпил управлението на БМВ-то на подсъдимия, който нямал шофьорска книжка.

На кръстовището до моста на Адата БМВ-то се движело със 101 км/ч, не спряло на пътния знак за път без предимство и се ударило в движещия се по път с предимство лек автомобил "Дачия“, управляван от пострадалия, който загинал на място. При тестването от органите на реда Александър Димитров е дал положителни проби за алкохол и наркотици (кокаин), а освен това е бил и неправоспособен шофьор.

Виж коментарите (8)

Още по темата (16):
07.04.2023 5 г. затвор за дрогирания водач, убил таксиметров шофьор в Пловдив
06.10.2022 В Пловдив глобиха адвокати с по хиляда лева
20.04.2022 Проговори мъжът, който пиян и дрогиран уби таксиджия в Пловдив, май излъга
яко
19.03.2022 Александър, който дрогиран уби таксиметров шофьор, се отказа от култови адвокати
10.02.2022 Щерьо, отстъпил БМВ-то, с което бе убит таксиметров шофьор: Не помня нищо, бях много пиян
18.11.2021 Колко време е нужно, за да бъде осъден дрогиран шофьор, убил колега?
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).