Ето как изглеждаше първото автокино в "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
08:32 / 27.04.2015
17459
Първата пълнометражна българска анимация "Българ Филмът" бе прожектирана в петък вечерта в първото автокино в "Тракия", видя репортер на Plovdiv24.bg.

"Отдавна имахме идея да реализираме подобен проект и се радваме, че успяхме да намерим партньори", коментира кметът на района Костадин Димитров.

Прожекциите бяха на паркинга в Зона А-13 - срещу блокове 282 и 292 от 20:00 часа и 21:30 часа.

Автокиното се състоеше от голям външен филмов екран и голям паркинг за автомобили. В рамките на това затворено пространство клиентите можеха да гледат филми в уединение и комфорта на собствения си автомобил. Звукът се излъчваше от нискочестотно АМ или FM радио и се приемаше директно от радиото в автомобила на съответната честота.

Проектът се реализира от "Автокино" ЕООД - екип от млади организатори от Варна, реализирали успешно проекти като StartUp Weekend, Beehive Co-Working space, NewBiz Club, Startup Grind, Europe Code Week, убедени, че автокиното е възможност по един различен начин да се преживее седмото изкуство.

Пътуващото автокино ще обиколи над 20 града на България, а през летните месеци ще гостува в "Тракия" всеки месец на 24-то число.


Виж коментарите (25)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).