Ето го 16-годишния ром, който рани със сабя мъж

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
15:43 / 17.03.2021
4747
Отложиха делото срещу 16-годишния ром Наско Тодоров, който рани със сабя мъж от село Боянци, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На съдебното заседание днес не се яви пострадалият, което е задължително. Това стана причина за отлагането на делото за 14 май. Тогава заседанието ще бъде отново разпоредително и най-вероятно само едно. Наско Тодоров е признал изцяло вината си и затова вероятно ще бъде съден по съкратената процедура.

Прокуратурата му повдигна обвинение за опит за убийство.

Инцидентът стана  на 28 юли 2020 година, след скандал между две враждуващи фамилии в асеновградското село Боянци. При сбиването на улицата те си разменили дървени колове, метални тръби и още подръчни средства. 

49-годишният Атанас Бушнаков бил в заведение, когато започнал масовият бой между фамилиите. Той чул викове и тръгнал да ги разтървава. Вместо това получил удар с дървен кол в рамото. Докато се разправял с човека с кола, получил и друг удар, този път със сабя в гърба си, именно от подсъдимия Наско Тодоров.

16-годишният извършител се уплашил и избягал от местопроизшествието.  

Сигналът за мелето е получен на тел. 112. Пристигналият екип на Спешна помощ откарал Бушнаков в болница в Асеновград, след което той бил преместен за лечение в УМБАЛ "Свети Георги“ в Пловдив, където бил опериран.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).