Екзотични растения и дървесни пояси предписват за зелената система на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:21 / 21.07.2009
1322
Повече дървета по улиците, нови паркове и изкуствени езера, екзотична растителност и храсти на възможно по-голям брой пространства около жилищни и административни сгради препоръчва за Пловдив Националният институт по метеорология и хидрология в представен днес анализ по поръчка на общината.

"Допълнена с този климатичен анализ, базиран на данни от последните 10-20 години, програмата за развитие на зелената система на Пловдив, която ще бъде гласувана на следващата общинска сесия, ще бъде актуална и научно обоснована. Основен акцент в него е изменението на климата, както и съответни препоръки", обясни главният еколог Христо Минков пред репортер на Plovdiv24.bg.

Повечето растителност се препоръчва заради отчетливата тенденция към по-дълги периоди на засушаване, многото зеленина ще намали нагряването и ще увеличи изпарението на града. Проучен е съставът на растителната екосистема и възможността за включване на нови видове, които могат да бъдат адаптивни към променящите се климатични условия. Дървесни пояси около големите жилищни райони и пътни артерии се препоръчват, за да се намали скоростта на вятъра и като защита при снегонавявания. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Meteo Balkans: Към 15:50 ч. очаквайте градушки с размер на грах!
Прокуратурата в Пловдив: Афганистанците са платили по 3000 евро з...
Читател: Недомислие! Кой одобри това?
Кървава свада на улица в Пловдив, има ранени!
Жена е в болница в Пловдив след мощен взрив!
Прокуратурата в Пловдив и МВР с извънреден брифинг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).