Двама пловдивчани в магистратския съвет на Попова, още мислят за областния

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:57 / 31.07.2009
4225
Говорителката на Пловдивската апелативна прокуратура Пенка Богданова и председателят на Окръжния съд под тепетата Сотир Цацаров са включени в новия 7-членен магистратски съвет, който министърът на правосъдието Маргарита Попова създаде.

Нашата задача е да даваме становища при подбора на магситрати и кариерното израстване на кадрите, обясни Богданова. Със заповед на премиера Бойко Борисов пък бяха освободени зам.-областните управители от НДСВ - Николай Хаджиев и Йордан Памуков и Пенка Калапанкова от БСП. Документът за отстраняването им пристигнал със специалната куриерска поща на Министерски съвет и е с дата 29 юли, обясниха от администрацията. Третият заместник Тунджай Наимов от квотата на ДПС напусна поста с влизането си в 41-ото Народно събрание.

Сега управата е оставена само на губернатора Тодор Петков. Очаква се той да получи заповедта си за освобождаване след заседанието на правителството в сряда. Преди това Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъжда предложенията за областен управител в Пловдив. Засега изборът на ръководството обаче е паднал върху градския лидер на партията Иван Тотев, чието име не фигурира сред номинациите. Докато не дойде заповедта, нищо не е сигурно, коментираха от партията в Пловдив. Ръководството на ГЕРБ няма нагласата да сменя областните управители на всяка цена, заяви говорителката Севдалина Арнаудова.

Новият вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че възстановява Главната дирекция за Борба с организираната престъпност във вида преди създаването на ДАНС през миналата година. Очаква се структурата да бъде оглавена от пловдивчанина Калин Георгиев, бивш началник на БОП в Пловдив.

От вас чувам, но смятам, че изборът на Калин е много добър, защото той е много подходящ за тази работа, заяви бившият лидер на ГЕРБ и ексшеф на ОДМВР Йордан Кюмюрджиев. Зам.-министър на културата, който ще отговаря за музеите, ще стане пловдивчанинът Тодор Чобанов. Той отдавна живее в София и е предложен от Божидар Димитров.

Източник: в. "24 часа - Пловдив"


Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
17.08.2009 Иван Тотев: С подкрепата на новото правителство очаквам светли дни за Пловдивска област
17.08.2009 Днес Тодор Петков сдава областната администрация на Тотев
16.08.2009 Утре Тодор Петков сдава областната администрация на Тотев
12.08.2009 Иван Тотев: Запазването в тайна на назначението ми като областен управител е в резултат на дисциплината в ГЕРБ
12.08.2009 Иван Тотев е новият областен управител на Пловдив
08.08.2009 Трима номинари за областен, Тотев отрича
Още новини от Новини от Пловдив:
В 472 секции ще се гласува днес в Пловдив
Убийството в Кючука: Ударите са нанасяни както в изправено, така ...
Верижна катастрофа между няколко автомобила до Труд
Военни демонстрираха различни техники и тактики в Пловдив
Малшанс споходи десетки пловдивчани
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).