Дрогиран шофьор хвърли 35 лева през отворен прозорец в пловдивска патрулка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:26 / 11.03.2021
5866
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда два обвинителни акта спрямо шофьори, опитали да подкупят полицейски служители, за да не извършат действия по служба  - да не им съставят актове за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата – престъпление по чл. 304а вр. чл. 304 ал. 1 вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Й.Г., на 28 г., бил спрян за проверка на 23 януари 2021 г., в Пловдив, когато се провеждала Специализирана полицейска операция по безопасността на движението. Той пътувал с лек автомобил, марка "Мерцедес“. При извършен тест с техническо средство, уредът отчел, че Й.Г.  шофирал след употреба на наркотични вещества – марихуана.

Пробата за алкохол била отрицателна. Двамата полицейски служители уведомили Й.Г. за резултата от теста и му съобщили, че автомобилът му ще бъде дерегистриран и ще му бъдат свалени номерата. За да не го санкционират, обвиняемият Й.Г. хвърлил 35 лева през отворен прозорец на служебния автомобил. Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.  Й.Г. е предаден на съд и за управление на моторно превозно средство след употреба на марихуана - престъпление по чл. 343б ал. 3 от Наказателния кодекс.

На съд е предаден и Г.К., на 41 г., който на 2 март 2021 г. бил спрян за проверка от полицейски служители в с. Крушево, общ. Първомай. Той шофирал лек автомобил, марка "Мерцедес“.  При извършен тест с техническо средство "Дрегер“, уредът отчел наличие на алкохол в кръвта от 0,89 промила. За да не му съставят акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата,  обвиняемият Г.К. подхвърлил в служебната кола 150 лева. Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай.

Предвиденото от закона наказание за опит за подкуп на длъжностно лице е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседания по внесените обвинителни актове.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).