До седмица ще са готови експертизите по случая с удавените деца в Брестовица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:00 / 10.05.2014
1858
До седмица ще са готови медицинските експертизи по случая с удавените деца в Брестовица. Това каза говорителят на Районната прокуратура в Пловдив, Атанас Илиев.

"Доколкото разбрах се чака постъпването на назначените съдебномедицински експертизи при разследващия полицай. Но първоначалните данни са, че се касае за смърт от удавяне. Целим да установим как се е стигнало до самия инцидент, за което все още е рано да коментирам", каза Илиев, но добави, че официалното становище по случая се очаква след като приключи досъдебното производство и се установят всички факти. Според него, до към седмица ще има депозирани заключенията по назначените медицински експертизи за причините за настъпилата смърт.

По първоначални данни няма данни за насилствена смърт, за телесни повреди и други такива съмнения, поради което делото е образувано срещу неизвестен извършител за извършено престъпление по член 127, ал.2 във връзка с ал.1, което означава подбуждане и склоняване към самоубийство на непълнолетно или малолетно лице. Наказанието, което предвижда законът е от 3 до 10 години лишаване от свобода.

"Делото е образувано, за да можем да изследваме по максимално обективен начин фактическата обстановка, с която се е стигнало до този случай", уточни Атанас Илиев.

По думите му, след първоначалния оглед е извършен и друг, с който са иззети велосипедите на децата, събират се доказателства по делото, разпитани са свидетели към момента.

"Както казах, провеждани са консултации със съдебните лекари, които изготвят заключенията. Към момента се потвърждават тези първоначални данни, че се касае за смърт от удавяне", каза още Илиев.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дебора: Когато се изправям пред него, сякаш няма човек
Масови съкращения в голяма компания край Пловдив
Сериозни аварии оставиха без вода стотици в Пловдив и областта
Боян Чуков пред пловдивчани: България няма стратегия по нито един...
УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив откри високотехнологичен мозъчносъдо...
Малка арогантна госпожица вбеси пловдивчанин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).