Дни на медицинската наука провеждат в МУ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:25 / 07.04.2014
1282
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За първа година Медицинският университет в Пловдив ще проведе едновременно два от най-престижните си форума - "Дни на медицинската наука" и конкурсът "Наука и младост". Така заедно докторанти, специализанти, студенти и млади учени до 45-годишна възраст ще могат да представят своите научни разработки и нови открития. В момента Медицинският университет в Пловдив финансира около 100 научно-изследователски проекта. 

Всяка година работещите по проектите презентират резултатите си. В дните от 10 до 12 април ще се проведе конкурсът "Наука и Младост". Той е организиран от университетското Младежко Научно Дружество "Асклепий", под егидата на ректора - професор Стефан Костянев. Форумът е в шест тематични секции, а докладите ще бъдат изнесени на български и на английски език. 

"Конференцията "Наука и младост" е високооценявана и с широка популярност сред академичната медицинска общност, защото се е превърнала в отличителна традиция на пловдивския медицински университет", заяви заместник-ректорът по "Научна дейност" проф. Виктория Сарафян. 

Тричленно жури ще оценява най-добрите разработки. В журито тази година е проф. Хентер от Каролинския университет в Стокхолм. Той участва и в журито за номинации на Нобелова награда по медицина. 

"Огромният интерес към предишните издания на конкурса недвусмислено показва, че броят на младите хора, които желаят да се занимават с наука в нашия университет с всяка изминала година нараства. Да си изследовател и търсач на истината е предизвикателство, което не е по силите на всеки. Нужни са силен дух, воля за научно дирене и много, много знания.", заяви ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Стефан Костянев. 

Най-добрите разработки ще бъдат отличени с покана за публикуване в биомедицинското международно списание на МУ - Пловдив - Folia Medica. Награда на ректора на Медицинския университет ще получи най-високо оценената разработка сред класираните на първо място от всяка секция.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).