Димитър Цветков и Стефан Дедев фаворити за областен управител

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:12 / 10.07.2009
5511
Генерал Димитър Цветков, Стефан Дедев и адвокат Георги Игнатов са фаворитите за нов областен управител на Пловдив. Това пише в днешния брой на в. "Марица", цитирайки източници от местната структура на ГЕРБ. Те са част от списъка на градската организация, който ще бъде предложен на Бойко Борисов. На бюрото на лидера на ГЕРБ ще бъде и друг списък, подготвен и от структурата на областта.

Не е сигурно дали зам.-кметът на район "Северен" Стефан Дедев ще поиска да не търка банката в парламента, а да поеме поста на Тодор Петков. Тогава кандидатурата на магистъра по национална сигурност и отбрана Димитър Цветков може да се окаже най-подходяща. Шансовете на адвокат Игнатов са най-малки от имената в списъка. Според други източници на креслото може да седне и жена. Едно от имената, което се споменава, е на общинската съветничка Павлина Кацарова, а според други - колежката й Сузана Николова.

В другия списък са членове на ГЕРБ от Асеновград, Карлово и Раковски, където организациите са най-силни и най-работещи. Засега имената им се пазят в строга тайна от хората на председателя на ГЕРБ Пловдив-област Димитър Лазаров. От партията заявиха, че заместниците на новия областен ще са най-много трима. Според същите източници имало три варианта за разпределяне на заместниците на областния управител. Първият е, ако на поста бъде избран човек на градската структура, то тогава областната ще вземе повечето заместници. При втория вариант местата се разменят, докато при третия двете структури ще си поделят заместниците, ако Борисов избере друг кандидат.

Желанието, което са изказали пловдивските структури на партията в София, е, че областният управител трябва да е от ГЕРБ. Иван Тотев заяви, че човекът не може да е от друга партия, независимо с кой ще са в коалиция. Вчера той каза, че тези дни ще се срещне с Димитър Лазаров, за да обсъдят най-подходящите хора за един добре работещ екип.

Няма значение дали той ще е човек от града и областта, важното да е отговорен и компетентен човек с добър екип, заяви Димитър Лазаров. Той допълни, че ако лидерът Бойко Борисов поиска кандидатури за областен управител, те ще му предложат.

В публичното пространство се завъртяха и имена на някои седесари, но според близки до централата на Синята коалиция е абсурдно да се говори, че техен човек може да стане областен управител. Най-много да получат място за заместник. Те ще предложат общинската съветничка и бившата кметица на район "Северен" - Даниела Желязкова. По-вероятно е хора от Синята коалиция да получат постове в държавни учреждения.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
17.08.2009 Иван Тотев: С подкрепата на новото правителство очаквам светли дни за Пловдивска област
17.08.2009 Днес Тодор Петков сдава областната администрация на Тотев
16.08.2009 Утре Тодор Петков сдава областната администрация на Тотев
12.08.2009 Иван Тотев: Запазването в тайна на назначението ми като областен управител е в резултат на дисциплината в ГЕРБ
12.08.2009 Иван Тотев е новият областен управител на Пловдив
08.08.2009 Трима номинари за областен, Тотев отрича
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за тримата оцелели в джипа-ковчег от бул."Рус...
Анастас Ангелов, БСП: Болниците да не са търговски дружества
Транспортен хаос около Митницата в Пловдив
Ето какво направиха някои абитуриенти, които не ги вълнува луксът...
МВР Пловдив: Две пътни произшествия със загинали!
Богослов: Митрополит Николай може да кандиса за патриарх, защото ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).