"Демократична България" Пловдив: В Бюджет 2022 липсват желание за реформи на общинските служители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:25 / 15.04.2022
1141
"Демократична България" Пловдив с коментар за Бюджет 2022 на града под тепетата. 

"Бюджетът е основният инструмент за общинска политика и е показателен за това, което кметът и администрацията планират за града ни.

По всичко изглежда, че в Бюджет 2022 липсват желание за реформи и оптимизации на общинските служители и ефективност на публичните разходи. От проекта прозира общинско управление, което е наясно, че повече няма да управлява града, и отказва да мисли дългосрочно. Това е бюджет на една отиваща си администрация.

Приходите в бюджета са повече от предходната година, но за съжаление не можем да отдадем това на умното управление на Общината. Приходите в повече идват от повишена държавна субсидия и изтегляне на нови кредити за спортна инфраструктура, която следва да се реализира току преди местните избори догодина. Бюджетът е голям, но не визионерски. Вместо с повечето ресурси, с които разполага общината, да направим реални стъпки по проблемите на града, се продължава инерцията от предишните години. Не се виждат смислени и смели решения срещу презастрояването, за чистотата на въздуха, за облекчаване на трафика.

Общината за поредна година отказва да помисли за развитието на вторични градски центрове в районите. Продължава да се спъва растежа на отделния район с недостатъчно средства за локални политики.

В третата управленска година на Здравко Димитров не са изпълнени дори и минимална част от предизборните му обещания, заради които пловдивчани му се довериха. Напротив, виждаме критичен спад и влошаване на положението по теми като екология, строителство, развитие на зелена система.

Поради тези структурни и фундаментални слабости на Бюджет 2022, ППГОС на Демократична България ще гласува против бюджета".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).