Дебютна за Пловдив самостоятелна изложба на Еми Куртова

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:26 / 16.04.2022
860
Днес от 14:00 часа в залите за временни експозиции на Градската художествена галерия (ул. "Княз Александър I" №15) ще се открие дебютната за Пловдив самостоятелна изложба на Еми Куртова.

Проектът е финансиран от Национален фонд култура, програма "Дебюти'', раздел "Визуални и дигитални изкуства''. Чaст от проекта бе представен за пръв път през януари в София под името "Автопортрет''. В него Еми съчетава фотография, живопис и скулптура.

Еми споделя: "В изложбата засягам няколко теми, като акцентите са човекът, природата, свободата и любовта. Представям ги в детайли и дълбочина. Любовта – най-висша ценност, крайната цел и утопия. Тя е в основата на всичко, което градим. Човекът – объркан, търсещ себе си във времето и пространството, той е мое олицетворение. Природата – в мащаб и в макродетайл, като наш дом и като малка частица, която можем да употребим.

В темата загатвам общата ни връзката с природата и връзката ни с модерния свят. Единичните "истински автопортрети" - напомнят, че човека е и тяло, тяло чрез което възприемаме усещанията и чувствата спотаени дълбоко в нас. Включила съм и фотографии вдъхновени от импресионизма. Те отговарят на моите търсения и сънища. Показват светлината във вътрешните ми борби, в опит да усиля още замисъла, заложен в проекта. Всичко, което правим, е отражение на самите нас – наш Автопортрет''.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).