Дани Каназирева пита кмета колко пари са изхарчени за 3-дневния сняг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
09:33 / 18.03.2015
4008
Колко средства Общината изхарчи за почистването на Пловдив тази зима при положение, че само три дни валя сняг? Това е един от въпросите, на които председателят на групата общински съветници Дани Каназирева ще иска отговор от кмета Иван Тотев на предстоящата сесия. 

Въпросите са шест и са на пловдивчанина Мариус Петров, който е помолил Каназирева да ги отправи към кмета.

Каназирева настоява Тотев да обясни:

- Защо след като за мартенския сняг се знаеше два дни преди да завали, машините започнаха да чистят града с няколко часа закъснение, като основно събираха на купчини вече разпиляната от колите киша и затрупваха паркираните коли.

- Проверена ли е документацията на общинското предприятие "Чистота" и почистващата фирма, дали те са работили със 100% натоварване на човешките и материални ресурси и ще има ли наказани.

Общината дължи ясен отговор на гражданите, защото в противен случай се появяват съмнения, че разходите за един ден сняг в Пловдив се доближават до тези в скандинавските държави. 

Парите, които се плащат за почистването, са на пловдивските данъкоплатци. Разликата е в това, че ако гражданите не ги платят, им се начисляват лихви, но ако някой злоупотреби с тези средства - наказани няма, посочва се в питането. 

Кметът трябва да отговори и на въпрос кога улиците в Пловдив ще придобият нормално състояние, съобразено с европейските стандарти. Съветничката цитира сигнала на Мариус Петров, според който "в Пловдив я има 20-30 км. изрядни улици, я няма".

В питането се поставя въпрос и за пешеходните островчета. Няма пътни знаци, например, на бул. "Найчо Цанов" в посока към Асеновградско шосе, до бензиностанцията на "Петрол" и на "Пещерско шосе" с "Ген. Колев". 

Пред такива островчета задължително се слага знак, указващ посоката на движение и навсякъде, където движението от двупосочно става еднопосочно.
Каназирева цитира в питането Мариус Петров, който напомня, че Пловдив се готви да стане Европейска столица на културата, и коментира, че ако тези проблеми не бъдат решени, ще изгуби желание да ходи на каквото и да било културно събитие "мокър, изнервен и окалян". 

Питане до кмета внася на сесията и съветникът от "Обединение за Пловдив" Евелин Парасков. Той настоява да получи отговор дали ръководството на община Пловдив предвижда възстановяване на масите за шахмат в Цар Симеоновата градина, които бяха демонтирани, колко ще бъдат на брой и кога ще се монтират.

Питането е по повод на сигнали на граждани в приемната на "Съюз за Пловдив", че масите за шах бяха махнати преди година, когато започна ремонтът в градината, но и досега не са възстановени.

Виж коментарите (16)

Още по темата (293):
17.01.2016 Изкарват и танкови влекачи срещу снега
18.08.2015 EVN: Пловдивчани са плащали средно по 57 лева за парно и топла вода
29.04.2015 Увеличение на бедствията заради мартенския сняг отчете пожарната
18.04.2015 Снегът в Смолянско унищожил 6 000 хектара гори
17.04.2015 EVN: Средно 72 лева за парно за март в Пловдив
15.04.2015 Край на отоплителния сезон в Пловдив, спират парното
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).