ДГС Пловдив: Отсечени са опасни тополи по коритото на Въча

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
15:58 / 30.03.2022
1068
Сечта по коритото на река Въча е законна, съобщи за Plovdiv24.bg инж. Красимир Каменов, директор на ДГС Пловдив. Тя е санитарна и наложителна, обясни той.

"Това е топола и действително са изсечени почти всички дървета от нея по поречието на река Въча. Тополата е с нисък турнус, тя е евроамерикански хибрид и трябва да се сече на всеки 15 години, защото започва да загнива и дърветата падат“, поясни инж. Каменов, като добави, че точно тази топола не е била сечена 50 години. Тоест, дърветата са вече опасни.

Ето защо Горското в Пловдив се е принудило да изсече всички тополи в района, които са стари. След това, заедно с кмета на село Йоаким Груево и доброволци, още в четвъртък, са били залесени нови тополи. "Така, че площта е вече залесена и това може да се види. Тази топола е бързо растяща и се очаква до 4-5 години да има нова гора на това място“, успокои инж. Красимир Каменов.  

Припомняме, че будни граждани ни информираха за поголовна сеч по протежението на река Въча, в района на село Куртово Конаре. Хората са обезпокоени, че природата се унищожава и се секат вековни дървета.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).