ДГ "Захарно петле" отбеляза Международния ден на детската книга

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:23 / 01.04.2022
847
ДГ "Захарно петле“ в район "Северен“ отбеляза Международния ден на детската книга чрез различни инициативи, свързани с детската литература. Той се чества на 2 април в много страни и има над 50-годишна история.

Малчуганите от детското заведение слушаха и гледаха с интерес драматизации на народни приказки, представени от своите учители. Докоснаха се до вълшебния свят на детската книга с приказен карнавал. Маскирани като принцеси, познати любими герои - Пепеляшка, Червената шапчица, рицари с доспехи, пеперуди, Вълкът, те изпъстриха двора на детската градина. Под звуците на любими детски песни, малките възпитаници на детската градина дефилираха, пяха и танцуваха.

Децата от трета възрастова група рисуваха известни приказни герои, а малчуганите от четвърта група създадоха свои книжки, илюстрирани с герои от познати приказки, като с ентусиазъм се включиха и в драматизации на обичани приказки като "Червената шапчица“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).