"Чужденецът" и "Хавър" днес в лятно кино "Орфей"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:25 / 01.07.2012
1132
Ако сте решили да си направите неделна киновечер можете да започнете маратона в 21:15 часа с българския филм "Чужденецът" с участието на Кристоф Ламбер и съзвездието от талантливи български артисти (Георги Кадурин, Любомир Ковачев, Саня Борисова, Ники Илиев, Елен Колева, Асен Блатечки). "Чужденецът" е романтична комедия, носеща духа на френските филми от 70-те, но с модерен ритъм, приключенски моменти и забавни обрати.

Младият французин Жерар е в командировка в България, когато съдбата неочаквано го среща с Магдалена - селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски. Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие родното село на мистериозната красавица, без да познава привичките и езика на неговите обитатели. Следва грандиозен сблъсък на култури и поредица от комични ситуации в двата края на Европа - от село Лещен до Париж.

Късната прожекция от 23:30 часа ще ви пренесе в харизматичния свят на Аки Каурисмаки. "Хавър" е много по-нежен и изпълнен с надежда от останалите творби на брилянтния финландски режисьор. Марсел Маркс, бивш писател и известен бохем, се е оттеглил в доброволно изгнаничество в крайбрежния френски град Хавър, където се е сближил с местните хора в качеството си на честен, но не и проспериращ ваксаджия. Погребал мечтите си за литературен успех, той живее щастливо. Неочаквано обаче съдбата му изпраща малолетен бежанец емигрант от Африка...


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нов инцидент с обърната кола в Пловдив!
В неделя затварят Бетонния мост!
Повече въпроси вместо отговори с наближаването на Деня Х
Слагат камери за контрол на скоростта на 5 места в Пловдив
Свирепа агресия между деца в Пловдив, прокуратурата се самосезира...
Пловдивчанин: Нормално ли е това?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).