Читател: Липсва пътна маркировка в район "Северен"

Автор: Мария Морунова
Коментари (5)
16:40 / 25.01.2015
1843
Читател на Plovdiv24.bg алармира за липсваща хоризонтална пътна маркировка в район "Северен" по ул. "Барикадите". Ето какво още сподели с нас читателят ни:

"Здравейте. Пиша Ви за втори път, тъй като смятам, че вашият сайт е лост за решаване на неуредиците в Пловдив.

На 20-ти август Ви сигнализирах за лошата и липсваща пътна маркировка в район "Северен". Няколко дни по-късно пешеходната пътека на ул. "Гонда Вода", намираща се на входа на ОДЗ "Космонавт", беше възстановена. За съжаление обаче, пет месеца по-късно, няма никакво развитие по същия въпрос, засягащ ул. "Барикадите".

Искам отново да отбележа, че тази улица е изключително възлова в квартал "Гагарин". Много е натоварена откъм трафик през целия ден и всекидневно я пресичат стотици пешеходци и много деца, тъй като тя разделя изключително населената в последните години източна част на квартала и района, в която се намират детски градини, училища и т. н. Улицата е скоростна отсечка, а на нея никога не е имало пешеходна пътека.

Не смятам, че е непосилна задача за управата на район "Северен" на това място да се постави такава. Вярвам, че районният кмет е отзивчив човек, особено относно въпроси, поставени от гражданите в този сайт.

Надявам се от името на всички живущи в квартала, този път да получим отговор. И без това ни е страх да си пуснем децата да пресичат сами, дори когато има пешеходна пътека, какво остава, ако дори и това няма..."

Репортер на сайта се свърза с ОП "Организация и контрол на транспорта". От тям обясниха, че не само на ул. "Барикадите" има липсваща маркировка, и на други места е изтрита. Новата кампания обаче по поставянето на хоризонтална пътна маркировка ще започне в края на месец март, тъй като трябва да се съобразят с метеорологичните условия - да няма влага.

"Ако сега маркираме, до 10 дни маркировката отново ще падне", коментираха още от общинското предприятие.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).