Читалище в "Тракия" с награда за най-успешна гражданска инициатива

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:37 / 17.03.2014
1782
Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров съобщи за успеха на Народно читалище "Съвременник - 1986", което получи награда в конкурс АГОРА за най-успешна гражданска инициатива, реализирана от читалище, в категория "Най-продуктивно партньорство" за проект "Зона на креативността".
 
През 2013 година читалището успешно реализира своя проект "Зона на креативността" със средства, спечелени от направление "Творческият Пловдив в европейски измерения" на Общинска фондация "Пловдив 2019", както и с финансова подкрепата на своя партньор в инициативата "Скай Бийч" ЕООД. 

При изпълнението на оперативните дейности по осъществяването на проекта съдействие оказаха администрацията на район "Тракия", община Пловдив, ОП "Градини и паркове" , ОП "Чистота" и доброволци от общността.

На 14 март в София се проведе петото юбилейно издание на конкурса АГОРА, на което се състезаваха 51 инициативи на читалища от 38 населени места, работили за постигане на промяна на мястото, където живеят. Събитието се организира от Платформа АГОРА с финансовата подкрепа на Фондация "Чарлз Стюарт Мот".

Читалище "Съвременник-1986" бе наградено с отличие - плакет Конкурс АГОРА 2013, сертификат, парична и материална награда, предоставени от Платформа АГОРА и партньорите на конкурса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България
От Пловдив: Болезнен разказ на една почернена майка на моторист
Шофьор паркира в парк в Пловдив. Сигналът изпокара хората в мрежа...
ЧСИ пусна за продан цяла сграда с апартаменти в Пловдив, собствен...
Tройно скача цената на таксиметровите услуги в Пловдив, увеличава...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).