Четвърта национална студентска сесия по физика организира ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 25.03.2015
720
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Млади учени от страната, студенти и докторанти по физика ще демонстрират знанията и възможностите си по време на Четвъртата национална студентска научна сесия в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", която ще се проведе от днес до 27 март.

Форумът е част от международната програма на събитията, посветени на Международната година на светлината - 2015, разказа деканът на Факултета по физика и инженерни технологии в ПУ "Паисий Хилендарски" доц. д-р Желязка Райкова, която е и начело на организационния комитет на проявата.

Доц. Райкова припомни, че сесията се организира за четвърта поредна година от ФФИТ и Студентския съвет към ПУ "Паисий Хилендарски" и с подкрепата на Фондация "Еврика". 

Във връзка с Международната година на светлината е подготвена изложба с фотографии на студенти от Пловдивския университет и с рисунки на ученици от Пловдив и областта. Творбите са посветени на физични явления, свързани с видимия спектър на електромагнитното лъчение.

Програмата на Националната студентска научна сесия по физика и инженерни технологии включва още устно и постерно представяне на доклади, чиито автори или съавтори са студенти и докторанти. Ще се проведе и конкурсът за научен проект "Еврика".

Националната студентска научна сесия е събитие, осигуряващо поле за изява на млади учени, студенти и докторанти в областта на физиката, инженерните технологии и методиката на обучение по физика във Физическите факултети и катедри на висшите училища в страната и в Българската академия на науките. 

В неформална среда младите бъдещи специалисти ще имат възможност да представят проекти и научни изследвания, по които работят. Осигурява се форум за обсъждане на иновативни идеи и актуални проблеми в съответната научна област, както и се създават нови контакти, даващи възможност за общи инициативи.

Предвижда се изложение на продукти и рекламни материали на едни от водещите фирми в България в областта на физиката и инженерните технологии, възобновяемите енергийни източници, електрониката и комуникациите, фотониката и лазерните технологии, полимерните материали, компютърните професии и много други. 

Тези фирми са подходящ пример за едни от възможните бъдещи професионални реализации на младите инженери и физици.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...
Излязоха данни за заплатите в Пловдив и областта
Вандали са опетнили красивите мозайки пред ДКЦ-V в "Тракия"
Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възс...
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).