Четири пъти вандали разбивали новата тоалетна, докато стане

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:09 / 23.06.2009
5641
Петата пловдивска евротоалетна отвори врати днес, след като лично кметът Славчо Атанасов инспектира какво са направили от доскорошната съборетина в парка до дома на младоженците хората от "Чистота", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Луксозното изпълнение, каквото рядко може да се види и в по-западната част на Европа, струва  близо 30 000 лв. Разликата в повече от вложеното в ремонта на другите тоалетни идва от по-голямата квадратура. Допълнително построено към тоалетната е помещение за трудно подвижни хора, оборудвано с климатик. Наложило се е, защото преди десетилетия, когато са били конструирани тези обществени заведения, никой не е мислел за хората с увреждания и наклонът на евентуална рампа би бил опасно голям.

Специален "кабинет" има за децата. Моноблокът там е малък като в детските градини. Място за повиване на бебета и дори ваничка за къпане допълват удобствата за младите майки.

"Преди малко разговарях с пенсионери. От мене разбраха, че тоалетните за тях са безплатни. И не само за тях, а и за майките с деца", припомни кметът Атанасов.

"И за служителите на "Общинска охрана" и полицаите", допълни шефът на "Чистота" Радослав Кошински. На тях той се надява да пазят новите пловдивски придобивки. 

Още преди откриването вратата на така наречената външна клетка  е вече изподраскана. "Ще я изчистим", примирително заяви Кошински. "Ние не пазим, полицията пази, а "Чистота" чисти и каквото може, възстановява", поясни той.

Само от началото на ремонта тоалетната е била разбивана четири пъти. "Хванаха едни момчета вандали. Нищо не бяха откраднали, но бяха помляли алуминиева дограма със стъклопакет за близо 4000 лв. Всичко беше разбито. Наблюдаващият прокурор се произнесе, че нямало доказателства срещу тях", разказа Кошински. Само седмица по-късно тоалетната пак била разбита.

Поредицата от нови тоалетни ще продължи след около две седмици. Първо ще бъде открито WC-то пред стадион "Пловдив", а после и в парк "Белите брези". И тъй нататък.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
22.07.2023 Отвратителни кадри от тоалетна в центъра на Пловдив
12.02.2023 Общината ще разположи 97 химически тоалетни из Пловдив, ще се почистват веднъж седмично
30.08.2022 На потресаваща гледка в градска тоалетна се натъкна пловдивчанин
03.04.2021 Читател сигнализира за проблем с обществено значение на Гребната
04.03.2021 Поставят 92 химически тоалетни в паркове, паркинги и спирки в Пловдив
10.01.2021 Жена изживя истински шок на центъра на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).