Черна гора открива почетно консулство в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:10 / 23.09.2021
1016
Министерският съвет прие днес решение за откриването на консулство на Черна гора в България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице. Почетен консул ще бъде българският гражданин Андон Тушев, който разполага с необходимите обществени и бизнес контакти, за да съдейства за развитието на икономическите отношения, особено в области като строителство и градоустройство, както и за осъществяването на проекти в сферата на културата и спорта. Към момента Андон Тушев е управител на "ТАЛ Инженеринг" ЕООД и други компании.

Политическият диалог между България и Черна гора се развива все по-интензивно през последните години, което създава предпоставки за активизиране на двустранните икономически отношения, както и тези в сферата на културата. Откриването на почетното консулство допълнително ще стимулира развитието на двустранното сътрудничество в тези области.

Седалището на почетния консул на Черна гора е град Пловдив, а консулският окръг обхваща територията на областите Пловдив, Габрово, Бургас, Варна, Хасково, Ямбол и Русе.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).