"Централен" с втори спечелен проект по ОП "Административен капацитет"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:33 / 21.07.2015
2685
"Район "Централен" е единственият с два спечелени проекта по Оперативна програма "Адмнистративен капацитет". И това не е случайно, тъй като тук, в най-големия район на Пловдив, са концентрирани много исторически паметници, археологически находки, сгради - паметници на културата, тепетата също са на територията на "Централен", което задължава администрацията да бъде компетентна. 

По тази причина по проекта бяха разработени специфични модули, съобразени с условията, тъй като важна част от изискванията за съвременна администрация е тя да бъде близо до хората". 

Това заяви кметът на района Георги Титюков при откриването на началната пресконференция за представяне на проекта "Повишаване на квалификацията и компетентността на служители от общинска администрация Пловдив район "Централен".

"Първият приключил проект е на стойност над 75 000 лв., а този - над 130 000 лв.", добави Георги Титюков, подчертавайки, че изпълнението и на втория проект върви успешно.

Обучението се реализира по Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, Приоритетна ос II "Управление на човешките ресурси", Подприоритет 2.2 "Компетентна и ефективна държавна администрация", бюджетна линия BG051PO002/13/2.2-14, изпълняващ се в рамките на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № М13-22-120/24.09.2014 г. с бенефициент Община Пловдив. 

Служителите от "Централен" ще преминат през редица обучения за повишаване на специфичните им умения и професионална квалификация, посочиха при презентацията координаторът Маргарита Енчева-Иванова и ръководителят на проекта Димитринка Илиева. 

Проектът включва обучения по ефективно взаимодействие на служителите от местната администрация с хора от уязвимите групи, по опазване, управление и популяризиране на културното наследство в историческите градове, по междукултурна комуникация, толерантност и антидискриминация, по управление, опазване и популяризиране на археологическото наследство, както и специализирани обучения по 5 теми от каталога на Института по публична администрация (ИПА) за 2014 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).