Бойко Рашков захапа пловдивската прокуратура

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
16:26 / 14.10.2021
5370
"С всеки следващ избор ние трябва да доказваме като държава, че изкореняваме това уродливо явление от живота в нашата страна - купуването и продаването на гласове", каза след работна среща в ОД на МВР-Благоевград служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който обаче критикува работата на прокуратурата.

"На 11 юли, когато бяха предходните избори, аз изнесох факт за противодействие на прокуратурата по отношение на случаите, в които се провеждаха полицейски разследвания. Имаше такъв случай в Пловдив, където служителите успяха да установят както този, който беше изготвил списък на лица, на които да плаща за това те да гласуват за определена партия, също така на лицата, на които вече беше платено и които лица бяха разпитани в хода на полицейското разследване пред съдия и потвърдиха всички тези факти.

Но прокуратурата и до настоящия момент не желае да финализира това разследване, така че някой, който е виновен, да бъде изправен на съд. Сега един близък на този същия, който организираше тогава купуването и продаването на гласове, е в листата на ГЕРБ. Може би е случайно това, на 22 място в Пловдив", допълни Рашков. Той бе категоричен,че няма да допуснат човек да влияе на друг човек в личния избор кого да подкрепи на предстоящите избори. 

"Преди седмица имаме случай от Кърджалийско, където нашите служители задържаха под стража лице, което дори е заплашвало друг гражданин, че ако не гласува за ДПС, няма да получи дърва за огрев за този отоплителен сезон. Този човек беше задържан под стража, след което, странно как е научил, но се е появил кметът на населеното място, който е започнал да изисква този човек да бъде освободен. Ние няма да се съобразим с подобно поведение на политиците, колкото и някои да се опитват да отправят упреци, абсолютно неоснователни, срещу МВР, причината за което е ясна. Ние през периода до 11 юли успяхме да свалим криминалния вот до поносими размери", каза още Рашков.

Бойко Рашков не пожела да коментира изявления на Бойко Борисов, като ги определи като "просташки" и "хулигански".

"Не искайте да коментирам един човек, който е изгубил властта, който е провален политик и излага ежедневно държавата пред световните лидери. Той не трябва да се връща на власт, защото е вреден за държавата", категоричен бе служебният министър на вътрешните работи.

На въпрос защо Делян Пеевски е бил извикан в ДАНС Бойко Рашков отговори, че "не само Делян Пеевски трябва да бъде питан дали има, или няма офшорни сметки, имущества и т.н. Има магистрати и политици от централно и местно ниво, които имат имоти в наша южна съседка, където или са на тяхно, или са на друго име, но такива имоти не са декларирани". 

Той определи като "странно" и връщането на Делян Пеевски като кандидат за депутат.

Виж коментарите (11)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).