Близки до арестувания в Пловдив бизнесмен натопиха бивш полицай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:11 / 16.04.2022
19752
В подаваните сигнали срещу кипърския бизнесмен Анастасиос Симилидис, известен в бизнес средите на Пловдив с прякора Тасо, е замесен бивш полицай от БОП Пловдив. Това разкриха близки на Тасо. 

Бизнесменът беше закопчан в четвъртък в дома си в града под тепетата с европейска заповед за арест. 

Източниците на "Блиц" твърдят, че бившият бопаджия е подавал сигнали срещу Тасо, на който уж се водил бизнеспартньор, в Кипър и в още няколко европейски държави. Всъщност той сам сътворявал проблемите на Симилидис и после срещу крупни суми ги оправял. Това била схема от години.

Сега близките подозират, че схемата с ареста е същата и че рекетьорът отново ще поиска пари, за да го измъкне от ареста. Изнудвачът постоянно парадирал, че има връзки по високите етажи и в полицейските среди. 

Заявявал навсякъде, че има връзки и с хора от подземния свят, с Таки и с други знакови личности. 

Бил голям комплексар и тъй като Тасо се движел с бронирани джипове, въпросният бивш бопаджия също си купил бронирани коли. Схемата "създавам проблеми на Тасо, а после взимам много пари и ги оправям“ се прилагала от години. Тасо не е имал доверие на бившето ченге, но не е могъл да се откъсне от него, твърдят още нашите източници. 

Припомняме, че в Окръжна прокуратура Пловдив има пристигнала европейска заповед за арест. Тя касае над 15 обвинения, основно за пране на пари, избягване на плащане на данъци, опит за взривяване на чуждо имущество, незаконни оръжия и ред други престъпления. 

Очаква превод на европейската заповед за арест на български език. След това ще се гледа мярката на кипъреца, като му бъде поискана 72-часова такава и после постоянен арест, казаха вчера от държавното обвинение. 

Според обвинението от Кипър Тасо е извършвал престъпления около 10 години – от 2011 го 2021 г. Те са били извършвани на територията не само на Кипър, но и на още няколко страни на Европейския съюз (ЕС). 

Ако бъде признат за виновен, го заплашват над 100 години затвор. От години Тасо живее в Пловдив. Той държи култовият коктейл-бар "Бачи“, на който в момента се прави ремонт. Има огромен и лъскав автопарк и редица други успешни бизнеси. 

Кипърецът винаги се движи с организирана охрана от няколко джипа, които са бронирани. От 10 години живее в Пловдив, женен е за българка.

Виж коментарите (2)

Още по темата (6):
13.05.2022 Европейска заповед за арест за Тасо
07.05.2022 Нови неприятности за арестувания в Пловдив бизнесмен
21.04.2022 Тасо арестуван с маски и автомати!
21.04.2022 Доведоха с белезници арестувания в Пловдив бизнесмен
17.04.2022 Бизнесменът Анастасиос Симилидис ще бъде предаден на кипърските власти
14.04.2022 Арестуваха собственика на известен бар в Пловдив, грозят го 100 г. затвор
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).