Благодарение на читател на Plovdiv24.bg сменят табела с невалидни телефони на "паяците"!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:15 / 05.10.2012
12434
"Всички сме ставали свидетели на "героични" паркирания - заемане на 2 места (понякога и повече), спиране по завои, пешеходни пътеки, гаражи, тревни площи. Накратко, рядко има място, на което не сме виждали паркирана кола. Но това, за което искам да ви сигнализирам, е друго. 

На 01.10.2012 г.  около полунощ един "гражданин" така паркира, че изцяло запуши една от уличките до МУ. При направената забележка на шофьора на автомобила, той преспокойно си заключи колата си и тръгна.

Парадоксът беше, че на другата сутрин, отивайки на лекции, автомобилът продължаваше да е паркиран по същия нагъл начин. Тогава реших да извикам "паяк". Намерих знак на бул. "Васил Априлов" с телефони за връзка. Позвъних на първия номер - 032 68 20 92 поне 5 пъти, но никой не вдигна. Оказа се, че вторият телефон - 032 63 48 83 е анулиран. Питам тогава - защо са сложени тогава тези телефони?!", пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg наш читател.

Репортер на сайта се свърза веднага с зам.-кмета Александър Държиков. Той разпореди скоростна проверка, която установи истинността на фактите, изложени от нашия читател. Оказа се, че телефоните наистина са стари и невалидни и в тази връзка публикуваме актуалния номер, на който денонощно може да се сигнализират органите на Общинска полиция за репатриране - 032 630 777.

Държиков разказа обаче, че проблемът идва от това, че в годините назад не е имало общински регистър, по който са поставяни знаците в Пловдив. От известно време вече тече проверката на над 200 знака в Пловдив, като процесът е стартирал с район "Северен".
 
В тази връзка Държиков благодари за сигнала на нашия читател и призова при още такива стари или невалидни табели в града, пловдивчани да продължават да алармират, за да може да бъдат премахнати или коригирани.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).