Безплатни консултации по кърмене в Цар Симеоновата градина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:05 / 07.08.2021
1315
Консултанти по кърмене, както и представители на производители на продукти в помощ на кърмещата майка, ще посрещат бъдещи и настоящи родители в Цар Симеоновата градина от 10 до 12 часа днес. Събитието е част от програмата, организирана от болница "Селена“, във връзка с Международната седмица на кърменето.

Срещата на открито ще засегне въпросите, свързани с началото на кърменето и преодоляването на трудностите в естественото хранене. Ще се коментира темата за това има ли подходяща възраст за отбиване и какви са препоръките за захранването на бебето. Бъдещите и настоящи родители ще намерят отговори, подкрепа и информация. Ще бъдат представени и най-новите продукти на пазара в помощ на кърмещите майки. Специално внимание ще бъде отделено и на актуалната тема за ползите от бебеносенето.

Световната седмица на кърменето се отбелязва за 29-та поредна година в периода между 1 и 7 август. Инициативата тази година минава под надслов "Защита на кърменето: Споделена отговорност“.

Световната кампания се организира от Световния алианс за кърмене (The World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) – мрежа от лица и организации като СЗО, УНИЦЕФ световни мрежи и неправителствени организации, които работят за защита, подкрепа и насърчаване на кърменето. Целите на инициативата и тази година са насочени към защита, насърчаване и подкрепа на кърменето чрез достъпна за всички информация. 

От 1 до 7 август по целия свят се организират и провеждат събития, които да повишат информираността по въпросите на кърменето и да популяризират различни негови аспекти, които са от значение не само за кърмещите майки и кърмените бебета, но и за цялото общество.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче
Пуснаха движението по ремонтираната част на "Рогошко шосе"
Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство...
В Пловдив не се научихме да минаваме през кръгови кръстовища
Ето я листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).