БСП: Искаме смяна на Каймаканов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
22:12 / 17.06.2013
5322
Днес се състоя среща на областното ръководство на БСП, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Бе приета декларация, която критикува избора на Венцислав Каймаканов за областен управител. "Социалистите" не са обсъждали излъчването на име за областен от своите редици, но са се обединили около тезата, че трябва да настояват пред премиера, новият губернатор да е от БСП.

Най-вероятно ръководството на социалистите, в лицето на Георги Гергов, ще се срещне тези дни с Орешарски, за да обсъди избора на нов губернатор.

Ето и официалната позиция, която изпратиха от областния съвет на партията:

Незабавно преразглеждане на решението на Министерски съвет за назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител в Пловдив област, поискаха в Декларация до Изпълнителното бюро и до НС на БСП от ръководството на Областния съвет на БСП Пловдив, председателите на общински и районни съвети на БСП и народните представители от Пловдивска област.

Преди седмица пред националното ръководство ние изразихме своите притесненията, че назначаването на г-н Каймаканов ще провокира недоволството не само на нашите членове и симпатизанти, но и на пловдивската общественост, каза Георги Гергов, Председател на ОблС и ГС на БСП в Пловдивска област. Заявихме, че няма да се съгласим с това назначение, защото то ще доведе до крах на доверието в БСП и обезличаване на структурите ни, категоричен е лидерът на социалистите.

На заседанието бе изразено притеснението, че липсва, от страна на националното ръководство аргументиран отговор защо в Пловдив БСП, Коалиция за България и всички, които ни подкрепиха на тези избори бяха предадени. Ясно е, че няма чуваемост на исканията ни в Националното ръководство и че то не се съобразява с мнението ни и ние няма как да го обясним на нашите членове и симпатизанти, пише още в декларацията.

При вземането на решения в БСП винаги е имало демократичност и откритост. Нарушена е процедурата за публично издигане и обсъждане на кандидатури и затова ръководството на БСП в Пловдивска област взе решение, че при назначаването на Венцислав Каймаканов БСП в Пловдивска област няма да предлага свои представители за Областна управа.

С оглед на все по-нарастващото напрежение настояваме за спешно свикване на Националния съвет на БСП, с искането да се обсъди създалата се ситуация. Настояваме аргументите ни да бъдат отчетени, защото ние, социалистите по места най-добре познаваме обстановката и можем да предложим верните решения се казва в заключение в приетата декларация.


Виж коментарите (9)

Още по темата (87):
14.08.2014 Новият областен управител на Пловдив встъпи в длъжност
14.08.2014 Новият губернатор на Пловдив встъпва в длъжност днес
13.08.2014 Новият губернатор на Пловдив встъпва в длъжност още утре
13.08.2014 Чуйте първите думи на новия областен управител на Пловдив
13.08.2014 Официално: Изритаха Каймаканов от Областна управа!
13.08.2014 Община Пловдив остава с един заместник-кмет по-малко
Още новини от Новини от Пловдив:
Страхотен фестивал отново в Пловдив
РЗИ Пловдив: Няма натровени деца в ДГ "Радост"
Реставрираха едни от най-красивите мозайки в Пловдив
Май няма да строят до "Каспела"
Инцидент в известен ресторант в северната част на Пловдив
Криминални клиенти пребиха таксиметров шофьор в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).