БМЧК Пловдив организира традиционната кампания "Опиянени от любов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:12 / 13.02.2013
1267
По повод 14 февруари - Деня на влюбените, Българският младежки Червен кръст - Пловдив организира традиционната си кампания "Опиянени от любов 2013". 

"Опиянени от любов ‘2013" е част от кампаниите на БМЧК - Пловдив насочени към превенция на ХИВ/СПИН сред млади хора. Тази година кампанията преминава под мотото "Любовта - желанието да живееш". Целта е да се популяризира безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и толерантното отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

На всякъде по света на този ден има многобройни и най-разнообразни мероприятия, включващи разпространение на любовни послания, изнасяне на музикални пиеси, рецитиране на любовни стихове и подаряване на сувенири и цветя. Статистиката показва, че към 25 ноември 2012 г. общият брой на официално регистрираните в страната лица живеещи с ХИВ/СПИН е 1612. 

От началото на 2012 г. новооткритите ХИВ-позитивни лица са 139. Броят на новоинфектираните мъже е над три пъти по-голям от броя на новоинфектираните жени - от новорегистрираните лица 108 са мъже и 31 - жени. Горната възрастова граница при мъжете е 63 години, а при жените 56 години. Най-много от новорегистрираните случаи се намират в София град - 67, Пловдив - 13, Пазарджик - 10, Варна - 7, София област - 6. Близо 60% от тях са открити в Кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС) и неправителствени организации, работещи с най-уязвимите групи. Отново се очертават две особено уязвими групи - мъже, които имат сексуални контакти с други мъже - 35% и инжекционно употребяващи наркотици - 26% от новорегистрираните ХИВ случаи.

Дейности на БМЧК - Пловдив

За отбелязване на 14 февруари БМЧК - Пловдив е подготвил серия от събития:

- На 14 февруари /четвъртък/ от 09:30 часа доброволците на БМЧК - Пловдив стартират акции заедно с ученици от Национална търговска гимназия, Образцова математическа гимназия "Акад. Кирил Попов" и ЕГ "Иван Вазов" с оформяне на пунктове на входовете на училищата за предоставяне на информационни материали, както и за изготвяне на снимки на фона на рамка под формата на сърце.

- На 14 февруари /четвъртък/ от 16:00 часа доброволците на БМЧК - Пловдив ще реализират акция с оформяне на пункт "Къща ма любовта" пред Военен куб - Пловдив, където ще представят играта с двойки "Сладко" и ще подаряват "любовни картички", собственоръчно изработени от пловдивските червенокръстци в тяхната артработилница /сувенири от картон с послания и прикрепен на тях презерватив/. 

Паралелно с това, доброволците ще оформят пункт "Нека преброим влюбените двойки за 1 час". На специално изградена рамка със сърце ще снимат влюбените двойки и всяка от тях ще получи номерче, с помощта на което ще намерят снимката си в страницата на БМЧК - Пловдив във Фейсбук.

- Паралелно с това доброволци на клубовете "БМЧК в Карлово, Куклен, Сопот, Първомай и Съединение, ще проведат АНТИ - СПИН акции за раздаване на валентинки, листовки и презервативи по ключови места на градовете.

По време на цялата кампания, БМЧК - Пловдив ще разпространят над 1000 безплатни презерватива, 500 валентинки, 500 писма с любовни послания, голямо количество брошури и листовки.


Виж коментарите (0)

Още по темата (30):
14.02.2013 С вино, кебапчета и танци отбелязаха Деня на етническата толерантност в
Пловдив
14.02.2013 Областният награди победителите в конкурс за най-добро домашно вино
14.02.2013 Хората от третата възраст в "Северен" празнуваха Трифон Зарезан
14.02.2013 Трифон Зарезан срещу Свети Валентин - какво ще празнувате днес?
14.02.2013 Поредица от събития в Пловдив за Деня на влюбените
14.02.2013 ГЕРБ Пловдив-град с многобройни инициативи за празника на любовта и виното
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).