БЧК укрива помощи от ЕС, смятат родители на второкласници от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:58 / 01.02.2013
1662
БЧК укрива помощи от ЕС. За това се оплакаха родители на второкласници от Пловдив, които разбрали в последния момент, че им се полагат по 50 кг хранителни продукти от интервенционните запаси на ЕС, но са изпуснали помощите, защото не са били уведомени.

Антоанета Манолова разбрала за помощта в средата на януари и отишла в БЧК. Оттам обаче й отговорили, че срокът е удължаван два пъти, но вече е изтекъл и не може да получи хранителни продукти.

"Майките от Пловдив не сме уведомени, че децата ни имат право на хранителна помощ от ЕС. Аз лично съм възмутена от начина, по който според мен се укрива тази помощ, която има всеки второкласник", коментира Манолова.

От Червения кръст уточниха, че помощта не е била за всеки второкласник, а само за родителите на тези деца, които са получили еднократна помощ за първолаци. Те са били включени за първа година в списъка на социалното министерство, което разпределя храните от интервенционните запаси на ЕС. Факт е обаче, че не са били уведомени от нито една институция за доброто намерение.

"Имаше широка всеобхватна медийна нагласа, в сайтове на националната и областната организация на БЧК, имаше срокове, адреси, напомняния с наши доброволци. Но не можем да си позволим индивидуално уведомяване на бенефициентите", заяви Таня Георгиева, директор на БЧК-Пловдив.

В Пловдивска област право на помощи са имали 28 000 души. Близо 75% от хората са получили продуктите си. Останалите непотърсени 340 тона храни вече се разпределят по социални институции в града.

Източник: btv


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).