Арестуваха двама на бул. "Шести септември" заради много ценни антични монети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:49 / 10.01.2013
3090
Шест антични монети с голяма културно-историческа стойност бяха иззети при специализирана полицейска операция, проведена в Пловдив на 8 януари от служители на секторите "Противодействие на криминалната престъпност" и "Специализирани полицейски сили" при ОДМВР-Пловдив, ГД "Национална полиция" и от ОДМВР-Бургас. 

Тогава на паркинг на бул."6-ти септември" са били заловени Н.К. /42 г./ от Хисаря и А.Т. /35 г./ от Карнобат в момент на извършване на незаконни сделки с културно-исторически ценности. Шестте монети от бял метал са били намерени по време на извършения на място оглед и при обиска на двамата мъже. При последвалото претърсване от дома на А.Т. в Карнобат са били иззети други 10 антични монети и метал-детектор. 

Двамата мъже, които са известни на полицията, са задържани в ареста за 72 часа. Работата по случая продължава група при сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Пловдив под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).