Ана, която измами над 100 души с екзотични екскурзии, може да изгние в затвора

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
12:39 / 16.06.2021
30967
Отново отложиха делото срещу асеновградчанката, която измами над 100 души с екзотични екскурзии, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Причината е същата като преди – неявяването на нередовно призовани свидетели. Макар и това да касае само двама, съдебният състав прецени, че биха им се нарушили правата, ако и те не могат да предявят претенциите си към обвинената за измама Ана Димитрова Маркова.

Съдията по закон попита и пострадалите дали са съгласни да бъде даден ход на делото. Половината отговориха, че предоставят правото на съда да прецени, а другата половина искаха да се даде ход на делото. Въпреки това бе решено ново отлагане за 14 юли, от 9.30 часа.

Залата и този път се препълни от пострадали, дошли от цялата страна – около 30 на брой. Присъстваха и адвокати, упълномощени да представляват други. Пострадалите продължават да предявяват искове за конституирането им като частни обвинители, които ще предявят претенции за нанесени им имуществени вреди. Адвокати обаче коментираха, че Ана няма да може да върне парите, но пък, ако бъде осъдена, ще си полежи около 15 години в затвора.

Ана Маркова, макар и млада, умело е успяла да измами около 150 души и да спечели на техен гръб над 700 хиляди лева, като ги е примамвала с оферти за пътешествия, свързани с екзотични туристически дестинации, според обвинителния акт на прокуратурата.

Тя е била служител на туристическа агенция, но била уволнена заради злоупотреби. Схемата си вкарала в действие през ноември 2016 г. , като продължила да се представя като служител на туристическата агенция и предлагала екскурзии на ниски цени до Дубай, Маракеш, Малдиви, о.Бали, Занзибар, Пунта Кана, Москва, Япония и други. Намирала желаещи да се запишат за екскурзии от познати, приятели и предишни клиенти на агенцията, в която работила. На тях тя обещавала и бонуси, ако успеят да доведат и още желаещи.

Адвокати разказаха, че освен чрез предлагане на екскурзии, Ана си набавяла средства и като споделяла с някои от клиентите си своите бизнес планове, а те се доверили да инвестират в нейния бизнес. По тази причина сред пострадалите има и такива, които са ощетени с по 20 000 до 50 000 лева. Сред пострадалите има жена, която дори теглила кредит, за да инвестира в бизнеса на Ана.

И днес обвиняемата дойде в залата със своя адвокат, запазваща пълно мълчание и умело прикривайки лицето си.

Виж коментарите (3)

Още по темата (4):
06.05.2022 Неочакван обрат с измамените туристи - Ана си призна всичко
08.04.2022 Съдбата наказа асеновградчанката, измамила над 150 души - падна в банята, пипна инфекция
12.03.2022 Делото срещу асеновградчанката, която измами десетки с екскурзии до Дубай и Занзибар, e все по-далеч от финалната права
14.05.2021 Сензационно хитра хубавица "ощипа" жадни за приключения със страшно много
пари
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).