Алианс Франсез с предстоящо международно събитие в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:35 / 29.05.2012
1690
За девети пореден път през месец юни Пловдив става столица на междукултурния диалог. От 14 до 17 юни ще се проведе тазгодишното издание на Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ" Пловдив 2012, организиран от Почетното консулство на Република Франция - Алианс Франсез Пловдив. Традиционно и тази година фестивалът е под патронажа на Министъра на външните работи на България Николай Младенов и на Н.П. Филип Отие, Посланик на Франция у нас.

Като една от най-оригиналните и атрактивни международни музикални прояви, фестивалът е вписан в Културния календар както на Световната мрежа на франкофонските фестивали, така и на Община Пловдив за 2012 година.

В рамките на трите концертни дни на пловдивската сцена в Новотел Пловдив своя талант ще покажат най-добрите български финалисти от цялата страна и изпълнители от няколко континента. Участниците, любители и професионалисти, са подготвили специално за пловдивската публика и гостите на града колоритни музикални и танцови перформанси.

Франция е известна не само като страната на шансоните, но и на високите технологии, като също в рамките на фестивала се предвижда любопитна и завладяваща съпътстваща програма. Специалната изненада ще дойде от екипа на Пежо, основен партньор на фестивала. Пловдивчани за първи път ще се насладят и разгледат безплатно нови уникални, непоказвани досега френски автомобили.

Стремежът на Алианс Франсез Пловдив е чрез динамика и разнообразие винаги да поднася интересна и атрактивна програма. Изпълнителите и гостите на фестивала ще имат възможността да се включат и в специално сформираното и подготвено Ателие "ZUMBA", където заедно с двете чаровници Веси и Снежи ще могат да опитат най-модерния метод за поддържане на тонуса, но не под звуците на латино ритмите, а на фона на френските шансони. 

"Международния франкофонски фестивал "Златен ключ" има амбицията да се превърне в най-големия форум на френското музикално и песенно изкуство на Балканите. Тъй като ние сме малък екип, подпомогнат от много доброволци, с всяко следващо издание се стремим да надскачаме собствените си постижения и да поднасяме нови и интересни изненади на пловдивчани и да им вдъхнем любов към изучаване на френския език", заяви директорът на Алианс Франсез Пловдив и Почетен консул на Франция, г-жа Теофана Брадинска.

Не пропускайте възможността да се заредите с положителни летни емоции и заповядайте, за да споделим заедно удоволствието от френския шансон! Входът е свободен!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай
Как оцеля последното лятно кино в Пловдив?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).