Адвокат: Пловдив доказа, че и "малкият човек" може да получи справедливост

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
15:52 / 16.06.2022
7116
"Нещата обикновено винаги се замитат под килима и ние го виждаме това непрекъснато". Това каза пред журналисти адвокатът на Митко Чорапа Иван Маринов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. “Ще има по-малко кражби, по-малко измами, побоища и беззакония, ако не е така", добави той. “Пловдив обаче доказа това, че дори по-малкият човек може да бъде възмезден и да получи справедливост. Ако не бяха гражданите на Пловдив, едва ли това дело щеше да стигне в съда.

Едва ли Митко Стоянов, по-известен като Митко Чорапа, щеше да подаде жалба в прокуратурата и да се надява, че нещо ще се случи. Вярата в правосъдието у нас е почти нулева напоследък. А още по-малка е тя в лицето на такива хора като него. Така нареченият “малък човек" трябва да бъде защитаван с всички възможно средства. И този процес беше доказателство, че това може да се случи", каза още адвокат Маринов, доволен от развоя на делото.

Той информира, че прокуратурата и защитника на подсъдимия на Ивайло Панов са провели диалог за споразумение, а те са се съгласили с него.

“Сега вече по граждански път ще търсим обезщетение за някакви вреди, които не бяха постигнати в настоящия процес. Те ще бъдат функция от общия граждански процес, който тепърва ще бъде започнат в Районния съд. При всички случаи считаме, че са претърпени не имуществени вреди, които трябва да бъдат овъзмездени по един, или друг начин.

Подсъдимият отказа да заплати каквито и да е щети. Каза, че такива не са причинени. Не счита, че е създал някакви условия за причиняването на такива. При липса на доброволно уреждане на спора, ще трябва да прибегнем до общия исков ред, каза още адвокат Иван Маринов.

Митко промърмори, че е християнин и вярва в Господа. Адвокатът му, вместо него добави, че от днес вече той вярва и в съда. “ Аз съм християнин и съм добър и вярвам, въпреки, че мина вече една година", каза отново Митко. Той като че ли искаше да подскаже, че все още вярва, че ще получи обезщетението, което смята, че му се дължи. “

Адвокатът му пък отново благодари на Пловдив заради проявената гражданска активност в случая с Митко.

Виж коментарите (0)

Още по темата (37):
08.04.2024 Митко Чорапа получава 2 000 лева заради агресията, която отнесе от ядосан бизнесмен
22.10.2023 Митко Чорапа: Трудно ми е, но никога не се предавам. На ден правя по 50 000 крачки, за да продавам
18.06.2022 Възмезден ли е Митко Чорапа? И що е то пробация?
16.06.2022 Биячът на Митко Чорапа получи 300 часа безвъзмезден труд
20.04.2022 Заради COVID-19 отложиха делото на Митко Чорапа
25.02.2022 Грозните сцени в "Капана": Бизнесмен поискал от Митко 200 лева за изгубен чадър!
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).