765 деца взеха участие в две математически състезания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:06 / 16.03.2013
2252
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Св.Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
765 деца от различни възрасти взеха участие в две математически състезания от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Пловдив. Състезанието "Бързо, лесно, точно", което е съвместен проект с ОМГ "Акад. Кирил Попов" събра деца от предучилищна възраст на пловдивските детски градини. Малчуганите се забавляваха с различни задачи свързани с математиката. Докато те пишеха техните родители имаха възможност да участват в тренинг обучение "Предизвикателството да си родител на първокласник", чиято цел беше да им даде насоки в това как да работят съвместно с учителите, да научат детето на самостоятелност и как да изградят положителна нагласа на детето към училището.

Състезанието "Обичам математиката", което е съвместен проект със Съюза на математиците се проведе по-късно през деня и събра деца от 4 до 7 клас. Участие взеха ученици от различни пловдивски училища, както и техни връстници от учебни заведения от гр.Карлово, гр.Хисаря, с.Белащица, с.Маноле и други. Двете състезания преминаха под патронажа на областния управител г-н Здравко Димитров. Резултатите от състезанията ще бъдат публикувани на сайта и на фейсбук страницата на училището, а най-добре представилите се деца ще получат награди на специално организирано за целта тържество на 23 март (събота).


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).