30 минути опитвали да съживят момичето, починало на басейн "Нептун"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:27 / 12.08.2014
8652
Около 25-30 минути са продължили опитите на медиците да съживят припадналата край басейн "Нептун" в квартал "Кючук Париж" 24-годишна пловдивчанка, за която Plovdiv24.bg писа вчера. Лекарката от Спешна помощ чула свидетел да казва, че младата жена е бременна и затова до последно се е борила за живота й. 

След половин час напразни опити плажуващата да бъде реанимирана линейката я откарала в болница, където констатирали смъртта й.

Трагичният инцидент се случил в най-горещите следобедни часове миналия петък. Според очевидци младата жена влязла в басейна да се разхлади и там й прилошало.

Припаднала във водата, а спасителят я видял и веднага я измъкнал. Първо той започнал да й оказва първа помощ, след което към него се присъединил и лекарят на плувния комплекс. Междувременно хората се обадили на 112, откъдето предали сигнала на пловдивската Спешна помощ. 

"Линейката е била наблизо и е отишла на мястото за не повече от 3 минути. Още когато линейката е пристигнала, младата жена е била без жизнени показатели, но въпреки това екипът ни е започнал с реанимация. Нашите реаномобили са оборудвани с всичко необходимо. И спасителят, и лекарят на комплекса, и нашият медик веднага са оказали медицинска помощ на припадналата млада жена. Екипът ни се е включил заедно с тях", каза зам.-шефът на пловдивската Спешна помощ д-р Димитър Христозов. 

Той уточни, че пациентката не е имала никакви документи в себе си и затова в документите на Спешна помощ е записана без име. В плажната й чанта имало само телефон, в който не били въведени никакви номера. Затова и опитите на хората наоколо да се свържат с близки на пострадалата млада жена ударили на камък. 

Докато лекарката от Спешна помощ е правела сърдечен масаж и обдишване на пациентката, някой от околните плажуващи подхвърлил, че вероятно момичето е бременно.

Затова и докторката не е спряла, продължила е с опитите да реанимира жената. Веднага след това пациентката е откарана с линейката в шокова зала, но там медиците само са констатирали смъртта. Предполага се, че младата пловдивчанка е имала проблеми със сърцето.

Силното слънце и горещината вероятно са причинили топлинен или слънчев удар, което в комбинация с разклатеното й здраве е довело до смъртта, коментираха медици. Проверка установи, че до ранния следобед вчера трагичният инцидент не е бил докладван на Районната прокуратура в Пловдив.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).