1600 фирми от Южна България пред запор на сметки заради неплатен данък

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:07 / 27.04.2015
1558
Банковите сметки на 1600 фирми от Южна България с невнесен в срок корпоративен данък могат да бъдат запорирани, ако до седмица дружествата не платят дълга си или не представят обезпечение. 

Става дума за деклариран, но невнесен в законовия срок до края на март корпоративен данък от фирми, регистрирани на територията на НАП Пловдив. 770 от тях са от област Пловдив, а останалите лица са от Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали. 

Преди обаче да започне принудително изпълнение, от НАП осъществяват контакт с представител на фирмата по телефона. От колцентъра на Агенцията разясняват на длъжника възможностите за плащане и рисковете от неизпълнение на задълженията, включително възможността имуществото на дружеството да бъде предоставено на публична продан. 

НАП Пловдив припомня, че законът допуска по изключение и плащане на части при временни финансови затруднения, но за целта длъжникът трябва да се свърже с публичен изпълнител в приходната администрация, да представи обезпечение и погасителен план, поемайки ангажимент заедно със старите, да покрива и всички нововъзникващи задължения към бюджета. 

НАП предлага електронна справка за задължения на сайта си, като за целта е необходим електронен подпис или безплатният персонален идентификационен код (ПИК).

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив
Снимка от Пловдив стана повод за оживена дискусия
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).