12 години затвор за жестоко убийство от дива ревност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:20 / 26.08.2013
6708
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Златко Костов на 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Подсъдимият беше осъден да заплати на съпруга на пострадалата и на двете й деца сумата от по 60 000 лв. на всеки от тях за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Костов беше признат за виновен в това, че на 27.10.2012 г. около 22.30 часа в с. Розино умишлено е умъртвил Златка Дурчева от същото село, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост - престъпление по чл.116 ал.1 т.6 от НК.

Подсъдимият Златко Костов живеел в дома на родителите си в с.Розино, където се грижел за майка си. Не бил женен и през пролетта на 2010 г. започнал любовна връзка с омъжената Златка Дурчева. Тъй като тя била първата жена в живота на подсъдимия, той приел отношенията им много сериозно.

Връзката им продължила до лятото на 2012 г., когато Дурчева се опитала да я прекрати. Костов не искал това и много се разстроил. Предположил, чу тя си има друг любовник.

Въпреки проведените разговори, отношенията им продължили. На 27.10.2012 г. Дурчева заедно с приятелката си посетила заведение в Розино. По същото време там бил и подсъдимият. Дурчева не му обърнала внимание и Костов се разстроил много от отношението й.

След като Дурчева се прибрала вкъщи, Костов се обадил по телефона и помолил да я види, като в противен случай щял да се самоубие и всички да разберат, че е заради нея. Дурчева се съгласила и двамата се срещнали, при което му обяснила, че иска да прекратят връзката си и че трябва да се прибира, защото съпругът й щял да се връща от работа. Това ядосало подсъдимият, който помислил, че бърза за среща с друг любовник и се озлобил. Тогава решил да я убие, извадил нож и започнал да й нанася удари с него. След като се убедил, че е мъртва, се прибрал вкъщи. 
 
Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимият признава изцяло обстоятелствата, описани в обвинителния акт, поради което му се налага по-ниско наказание. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (7)

Още по темата (3):
26.08.2013 Днес произнасят присъдата на убиеца от Розино
01.11.2012 Оставиха в ареста заподозрян за жестокото убийство на Златка
29.10.2012 Откриха мъртва жена с няколко прободни рани по тялото
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).