118 магистър-фармацевти с дипломи от МУ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:41 / 31.03.2022
1631
На тържествена промоция Фармацевтичният факултет на Медицински университет – Пловдив връчи дипломите на 118 магистри по фармация. Официални гости на тържеството бяха представители на академичното и деканското ръководство.

Това е първото присъствено дипломиране във висшето училище от две години насам. През 2020 и 2021 г. церемониите се провеждаха онлайн заради противоепидемичните мерки.

Във Випуск 2022, 14-ия випуск на Фармацевтичния факултет, в продължение на пет години, се обучаваха 100 български студенти и 18 чуждестранни: 13 от Гърция, трима от Турция и по един от Украйна и Молдова. От всички тях девет завършват с отличен успех от следването и от държавните изпити.

"Днес е денят, в който виждате реализирането на една своя мечта – получаването на диплома за магистър по фармация, която Ви дава правото да упражнявате професията, която сте желали и за която сте мечтали“. С тези думи деканът на Фармацевтичния факултет проф. Пламен Загорчев приветства дипломантите.

"Благодаря Ви за това, че избрахте да бъдете студенти в МУ-Пловдив; за това, че пет години упорито се усъвършенствахте в избраната специалност, и за това, че все така отговорно и всеотдайно учихте в пандемичната среда на COVID-19. Носителят на "Пулицър“ и на Нобелова награда за литература през 2016 г. Боб Дилан казва: "Успех е възможността да се събудиш сутрин и да заспиш вечер, като в интервала между тези две събития правиш това, което наистина харесваш.“ По дефиниция имате всички основания да бъдете успешни хора“, увери завършващите проф. Загорчев.

Ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева се обърна към дипломантите с думите:

"Преди пет години Вие постъпихте в МУ-Пловдив, в избраната от Вас специалност. Спомням си какви бяхте тогава – любопитни към науката, запалени по това да станете фармацевти и да помагате на хората. И днес се радвам да ви видя зрели, подготвени, решителни. Радвам се да ви видя като мои колеги. Досега всички Вие инвестирахте много време, сили и енергия, но успяхте да осъществите мечтата си!“.

Проф. Мурджева подчерта, че бързото развитие на медицинската наука и практика е предпоставка за неспирно увеличаващия се поток от нови лекарства, затова фармацевтите трябва непрекъснато да трупат знания. В заключение тя пожела на завършващите да бъдат знаещи, търсещи и посветени на професията си.

Промоторът на 14-ия випуск проф. Марияна Аргирова, дългогодишен преподавател от Катедрата по химични науки, приветства дипломиращите се фармацевти с признанието: "Обучението беше по-лекият етап от живота Ви. Предстои по-тежката част – да се реализирате. Натрупаният опит ще Ви помогне да се справите с всички предизвикателства в професията и личния си живот. И помнете, че ние, Вашите преподаватели, винаги ще Ви помагаме“.

Към дипломантите се обърна и главният секретар на Районната колегия на Българския фармацевтичен съюз – маг.-фарм. Даниел Аргилашки. Той пожела успех в професионалното развитие на всички и обяви, че наградата на Съюза за отличниците на випуска е безплатно членство през първата година и без встъпителен членски внос.

Най-добри пожелания към завършващите отправи и председателят на Студентски съвет в МУ-Пловдив – Ерай Шакир.

Дипломите на отличниците бяха връчени от проф. д-р Мариана Мурджева. Останалите завършващи получиха своите дипломи от декана и промотора.

Първата по успех от випуска – магистър-фармацевт Марина Лазарова, произнесе словото от името на дипломантите. Вторият по успех – магистър-фармацевт Стоян Жейнов, водеше полагането на Тържествената клетва.

Промоцията завърши със снимки с любими преподаватели и близки, с усмивки и с надежди за добър старт.

Специалността "Фармация" в МУ-Пловдив се наложи като една от най-привлекателните. Високото качество на преподаване и подобрената образователна и научна инфраструктура на факултета обуславят непрекъснато засилващия се интерес към фармацията и гарантират добрата бъдеща реализация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).