1 година строг затвор за рома, който ограби пенсионер в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
11:54 / 18.04.2022
1369
Затвориха за 1 година, при строг режим, 28-годишен ром, обвинен в грабеж, предаде репортер на Plovdiv24.bg. До присъдата се стигна, след като Сергей Сергеев призна напълно вината си и подписа споразумение с прокуратурата. Той ще трябва да заплати и разходите по делото.

“Признавам вината си, съжалявам много и втори път няма да се повтори", каза в залата младият мъж, който вече е баща на 4 деца. Той има и криминално минало, лежал е в затвора два пъти за кражба и продажба на цигари без бандерол и е извършил последното деяние в условията на опасен рецидив. “Така че, споразумението е единственият полезен ход за него", призна адвокатът му.

Защитникът разказа, че всъщност цялата разправия е станала заради стара “Волга", която Сергей искал да закупи от Ангел Митев, който е потърпевш. Бай Ангел се познавал добре със Сергей. Той бил вехтошар. Сергей пък често му носел разни “ценни" предмети, които събирал от кошовете за боклук. Дори му купувал и храна. В замяна бай Ангел му давал старо желязо и други неща, които младият мъж хареса.

На 12.01.2022 година той поискал от пенсионера стара “Волга", която е регистрирана, като му казал, че ще му плати за нея 300 лева. Бай Ангел отказал, като обяснил, че тя вече е спазарена с Орхан за повече пари. Сергей се ядосал, започнал да удря и блъска пострадалия, повтаряйки, че ще се върне и вземе колата, без да му я дава. Заплашвал го, че ако откаже, ще му се случи нещо лошо. Пострадалият се скрил на втория етаж на къщата и звъннал на районния инспектор.

“През това време 28-годишният мъж натоварил на каруца вещите, които вече му били дадени - 2 броя метални джанти за "Москвич“ на обща стойност 42 лева и 2 броя шевни машини марка "Union“ на обща стойност 120 лева. В момента, в който се канел да тръгне, дошла патрулката и го обвинили, че иска да ги отнеме противозаконно, като деянието е останало недовършено", разказа още адвокатът.

“Реално не е имало опит за грабеж, но това вече е без значение", добави защитникът.

Днес пенсионерът не дойде в залата, въпреки, че беше редовно призован. 28-годишният Сергей бе докаран под стража. Присъдата му влиза в сила от днес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).