Знаменитата флейтистка Лидия Ошавкова свири с гръцки колеги на 17 юни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:38 / 16.06.2012
1285
Знаменитата българска флейтистка Лидия Ошавкова доминира концерта на 17 юни в Етнографски музей от 20 часа, представяйки се в трио с колеги от Гърция.

С флейтистката Каролина Игнатиаду и пианиста Ангелос Цанакас първата ни флейта ще изпълни творби Дебюси, Гобер, Парашкев Хаджиев, Раймон Гийо, Ейтор Виля-Лобош, Пиацолла и Франц Доплер.

Лидия Ошавкова, като професор по флейта в музикалната академия в София, е поканена да преподава в Гърция, Корея, Япония, Франция, Германия. Концертира като солист и различни камерни формации по нашите и световните музикални сцени.

На чист понеделник, 18 юни, от 20.00 часа в Етнографския музей ще прозвучи уникално дуо. Брат и сестра Гелеви: Сребра - пиано, Веселин - цигулка, живеещи зад граница и успешно концертиращи по света, ще свирят специално за Пловдив, където и двамата са учили в музикалното.


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Шеф Токев: В затвора готвех боб чорба 3-4 пъти седмично. С внучка...
Медиите ги обявиха за новата звездна двойка
Мария Бакалова издаде повече за превъплъщението си като Ивана Тръ...
Клубът на супербогатите с общо 2,2 трлн. долара
Мариела Нордел за "Ергенът": Ако некое такова лигавещо хайванче м...
Ергенът се появи на живо по bTV, направи първи коментар


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).