В Пловдив отваря първият в България магазин-изложба за живи пеперуди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:15 / 09.06.2018
16647
Да изненадаш любимата вместо с букет с... жива пеперуда в кутия. Това е възможно вече и в Пловдив, защото в неделя в квартал "Капана" ще заработи първият в България магазин-изложба, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Магазинът се намира на ул. "Христо Дюкмеджиев" 33, а вътре посетителите ще могат да видят над 40 вида тропически пеперуди.

Идеята за екзотичния магазин-изложба се заражда у Борислав Виденов след 20 години в търговията с цветя. По думите му ще е доста по-интересно когато на вратата позвъни куриер да достави вместо букет луксозна кутия, от която като се отвори да полети красива пеперуда. Именно заради тази представа Борислав започва да подрежда магазина в "Капана".

Магазинът е декориран като тропическо кътче, подходящо за пеперудите. Осигурена е влага на въздуха над 80%, както и температура минимум 27 градуса. Помислено е и за слънчевите лъчи - поставена е лампа, която имитира слънчевата светлина. По този начин всички тропически условия, необходими за пеперудите са осигурени.

Към момента в магазина има над 40 вида пеперуди, планира се в бъдеще да се допълнят и с нощни видове.

Магазинът ще заработи в неделя. Ще бъде с работно време от 9.00 до 19.00 часа. Срещу два лева хората ще могат да влизат и да разглеждат пеперудите в магазина. А екзотичната услуга доставка на пеперуда като подарък ще става срещу 12 лева.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).