Сребърна и бронзова лира за карловски таланти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:51 / 29.03.2012
2185
В Стара Загора приключи 12-то издание на Националния детски фолклорен конкурс "Орфеево изворче" с международно участие. В продължение на три дни 2 500 момичета и момчета от цяла България се надпяваха, надсвирваха и надиграваха на три сцени в Стара Загора. 

В конкурса се включиха и ансамбъл "Джерелла", гр. Одеса, Украйна, в който участват и бесарабски българи; ансамбъл "Сударашка", гр. Краснодарск, приемащи себе си за потомци на прабългарите и група от гр. Тараклия, Молдова, представители на банатските българи. Председател на 24-членното жури бе проф. д-р Пламен Арабов, а в състава му са включени хабилитирани лица от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство /АМТИИ/ в Пловдив, музикални и вокални педагози, фолклористи, народни изпълнители и др. 

В ІІІ-та група - от 12 до 15 годишна възраст , ІІІ категория - "любители" взеха участие и карловските деца Татяна Христова, ученичка в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и Надежда Чилингирова от СОУ "Васил Левски". От 108 изпълнители в тази категория песните на Татяна Христова "Излел е Дельо хайдутин" и "Росни ми, росни, росице" й донесоха Диплом-почетно отличие "Сребърна лира на Орфей" и медал. Надежда Чилингирова бе наградена с Диплом-почетно отличие "Бронзова лира на Орфей" и медал за изпълнението на песните "Леле Яне" и "Малка мома Радке". И двете са солистки на ДФФ "Розова долина" при Народно читалище "Васил Левски-1861 г." Карлово и участници в школата по народно пеене с преподавател Велина Иванова.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Зрител: Владимир Зомбори спечели "Като две капки вода"
Дядо Иван Звездев сади русенски благи домати
Той е легенда, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезда и бивше га...
Коя е майката и коя е дъщерята?
Носителка на "Оскар" и "Грами" призна сексуалната си ориентация
Арестуваха Жерар Депардийо


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).